Ο Κάρλος Σάινθ από το 2025 θα είναι στη Williams! Ο Ισπανός πιλότος θα φύγει από τη Ferrari, για χάρη του Χάμιλτονκαι μετακομίζει με ένα πολυετές συμβόλαιο, που αρχίζει από το 2025. Ο Σάινθ έχει αποτελέσει πιλότος της Toro Rosso, της Renault, της McLaren και από το 2021 οδηγεί για τη Ferrari.

Εχει αδιαμφισβήτητα το πείσμα του πατέρα του ( Ο θρύλος του WRC Κάρλος Σάινθ έχει πατήσει τα 60, αλλά συνεχίζει να θριαμβεύσει στο Παρίσι Ντακάρ σαρώνοντας νίκες χωρίς να αφήνει περιθώρια στους νεότερους οδηγούς) ενώ θεωρείται από τους οδηγούς που έχει μέλλον στο βάθρα!

Σαφώς, τα πρώτα δείγματα γραφής του  Κάρλος Σάινθ φανερώθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στο ιταλικό γκραν πρι,  όταν  έσπασε το απαραβίαστο σερί νικών της Red Bull, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες οπαδούς της Ferrari, που απόλαυσαν την επαναφορά της ιταλικής ομάδας στα βάθρα. Τότε σημείωσε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του, σε έναν αγώνα που θύμιζε την παλιά, καλή εποχή του ανταγωνισμού με τους πιλότους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να αλλάζουν τις στερεότυπες ισορροπίες, ελέω Red Bull, που είχε δημιουργήσει «βαρετούς» τερματισμούς.

 

Προσφάτως, δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα Marca, ότι δύο από τα πιθανά σενάρια για το μέλλον του περιλαμβάνουν και τις πρωταθλήτριες της Formula 1 της τελευταίας 15ετίας: «Νομίζω ότι οι Ferrari, Mercedes και Red Bull είναι οι τρεις ομάδες που αναμφίβολα γνωρίζουμε ότι θα πρωταγωνιστούν του χρόνου, ή οτιδήποτε κι αν γίνει το 2026» ενώ δεν έκρυψε το γεγονός ότι συζητάει έντονα με τη Mercedes.

Στην καθημερινή του ζωή είναι ιδιαίτερα απλός. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, έως και πριν από ένα χρόνο το προσωπικό του αυτοκίνητο ήταν ένα VW Golf εικοσαετίας, που του το είχαν αγοράσει οι γονείς του, έως ότου η ομάδα του πρόσφερει μια νέα Ferrari. Η συλλεκτική 812 Competizione κινείται από έναν V12 κινητήρα 6,5 λίτρων που αποδίδει 830 ίππους και μάλιστα χωρίς να φέρει το φημισμένο κόκκινο χρώμα της φίρμας από το Μαρανέλο, αλλά γκρί!