Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το τροχαίο με το την αμαξοστοιχία στην Αυλίδα το απόγευμα της Τρίτης (30/07), όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στις γραμμές του τρένου.

Ο οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι από το περιστατικό υπήρξαν τρεις τραυματίες, ένας 59χρονος και δύο ανήλικα αγόρια ηλικίας 12 και 16 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας ελαφρά τραυματισμένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση της υγείας κανενός εκ των τριών τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία.

Πώς έγινε η σύγκρουση

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν το φορτηγό όχημα ξέφυγε από την πορεία του στον περιφερειακό δρόμο κοντά στην Αυλίδα και έπεσε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Πιο συγκεκριμένα, έσπευσαν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα προκειμένου να απομακρύνουν τους 130 επιβάτες της αμαξοστοιχίας, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση δεν έχει χρειαστεί να γίνει κάποιος απεγκλωβισμός εκ των επιβαινόντων.

Για τη μεταφορά των επιβατών δρομολογούνται λεωφορεία, ενώ η κυκλοφορία μεταξύ Οινόης – Χαλκίδας έχει διακοπεί προσωρινά.

Δείτε εικόνες και βίντεο:

Μεταξύ Οινόης – Αθήνας η κυκλοφορία των τρένων

Η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών διεξάγεται στο τμήμα Αθήνα-Οινόη-Αθήνα μετά τη σύγκρουση φορτηγού με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551 (Χαλκίδα-Αθήνα).

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Hellenic Train αναμένονται καθυστερήσεις.

YouTube video player
YouTube video player