Ηρωική ήταν η «μάχη» που έδωσαν οι πυροσβέστες με τις φλόγες στην Εύβοια που απείλησαν τους οικισμούς Κριεζά και Πετριές.

Μάλιστα κατά την επιχείρηση κατάσβεσής της δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας εξ αυτών μιλά στο Star για όσα συνέβησαν στο πύρινο μέτωπο και συγκλονίζει, καθώς όπως αποκαλύπτει λίγο έλειψε να καεί από τις φλόγες.

Αναλυτικά όσα είπε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στη μάχη του με τις φλόγες: «Κατεβαίνοντας για να κάνουμε την κατάσβεση οι άνεμοι ήταν πολύ δυνατοί, μας κύκλωσε η φωτιά πολύ γρήγορα, βάλαμε όπισθεν στο αυτοκίνητο και προσπαθήσαμε να μη μας κυκλώσει, εν τέλει μας κύκλωσε και εγώ πήγα να καώ», δήλωσε αρχικά ο πυροσβέστης.

«Έτρεξα γύρω στα 800 μέτρα, με προσπέρναγε η φωτιά, προσπέρναγε το αμάξι, προσπαθήσαμε να τρέξουμε εγώ και ο συνάδελφος, καταφέραμε να είμαστε εδώ με τις οικογένειες μας πάλι, να έχουμε αγκαλιά τα παιδιά μας», είπε εμφανώς συγκινημένος ο εποχικός πυροσβέστης που μπήκε μέσα στην φωτιά προσπαθώντας να τη σβήσει.

Φέρει εγκαύματα σε χέρι και μάγουλο – Οι φλόγες διαπέρασαν τον εξοπλισμό

Ο πυροσβέστης που «πάλεψε» με τις φλόγες χθες στην Εύβοια, φέρεται να κάηκε σε χέρι και μάγουλο, καθώς η ένταση της φωτιάς ήταν τέτοια που διαπέρασε τον ειδικό εξοπλισμό που φορούσε. «Φορούσα τον εξοπλισμό μου και έχει περάσει η φωτιά και με έχει κάψει από τον εξοπλισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το παράπονό της εξάφρασε η σύζυγος του πυροσβέστη που τραυματίστηκε, λέγοντας τα εξής: «Όλα αυτά τον χειμώνα θα τα ξεχάσουν, αυτό είναι το θέμα. Εμένα με νοιάζει που είναι εδώ, που είναι καλά στα παιδάκια του», συμπλήρωσε.

Η φωτιά ξέσπασε χθες Δευτέρα (29/07) στην Εύβοια και απείλησε οικισμούς και περιουσίες, ενώ οι φλόγες έφταναν τα 25 μέτρα σε ύψος.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να την κατασβέσουνστέφθηκαν από επιτυχία, καθώς σήμερα η κατάσταση είναι εμφανώς βελτιωμένη αφού η φωτιά έχει περιοριστεί. Πάντως η επιχείρηση για την πλήρη κατάσβεση συνεχίζεται διότι υπάρχουν ακόμη ενεργά μέτωπα.