Από το βήμα της Βουλής θα σχολιάσει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των υποκλοπών ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να μιλήσει στις 15:30 το μεσημέρι στην Ολομέλεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ΕφΣυν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στην υπόθεση αυτή, ανέφερε πως «σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, η μόνη ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών είναι οι θεσμικές εγγυήσεις από το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη».

«Κατέθεσα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

«Προσωπικά, ακολούθησα και θα συνεχίσω να ακολουθώ αυτόν τον δρόμο, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακρατικών αυτών μεθοδεύσεων. Προχθές, κατέθεσα νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω αυτής ζητώ να εφαρμοστεί πλήρως και απαρέγκλιτα η απόφαση του ΣτΕ, που ορίζει να ενημερωθώ για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησής μου. Απόφαση που η ΕΥΠ αρνείται να εφαρμόσει. Αν μετά από 50 χρόνια αδιατάρακτης Δημοκρατίας τίθενται τέτοια ερωτήματα, τότε ο πολίτης τι είδους εμπιστοσύνη να έχει στο πολιτικό σύστημα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.