Φωτιά έχει ξεσπάσει σε αποθήκες στην οδό Ορφέως στο Βοτανικό. Στο σημείο έχουν ήδη σπεύσει 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 1 ειδικό βραχιονοφόρο όχημα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο που έχει ξεσπάσει η φωτιά έχει σκουπίδια και καπνό και για τον λόγο αυτό εστάλη το μήνυμα του 112. Η πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό σαν περιστατικό.

Ήχησε δύο φορές το 112

Για τη φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο στο Βοτανικό εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο όμως δεν ανέφερε σε ποιο σημείο είχε ξεσπάσει φωτιά. Σε αυτό αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Μάλιστα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε και νέο μήνυμα στο οποίο δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε αποθήκη στο Αιγάλεω Αττικής. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Εκτροπή κυκλοφορίας λόγω της πυρκαγιάς

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Βοτανικού, η Τροχαία προχώρησε παράλληλα σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα:

  1. Στον παράδρομο Λ. Κηφισού και Ορφέως
  2. Στην οδό Αγίας Άννης και Ορφέως
  3. Στην Πέτρου Ράλλη και Αγίας Άννης
  4. Στην Ιερά Οδό και Αγίας Άννης