ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Παρέμβαση για τις υποκλοπές έκανε, σε σκληρό τόνο, και ο Γιώργος Παπανδρέου: «Η Δικαιοσύνη, για μια ακόμη φορά, βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της τη φύση και την αποστολή της», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός. «Παρά τα όποια προβλήματα, η πλειοψηφία των Ελλήνων πίστευε ότι “υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα”. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, οι πολίτες βρέθηκαν ενώπιον αποφάσεων για σημαντικές υποθέσεις δημόσιου ενδιαφέροντος, που έπληξαν βαρύτατα το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Συνακόλουθα, αποκάλυψαν τη συνάφεια δικαστών με το πελατειακό πολιτικοοικονομικό σύστημα που κρατά σε ομηρεία τη χώρα και τους έλληνες πολίτες», ανέφερε ζητώντας οι δημόσιοι λειτουργοί να «τεθούν επικεφαλής της εθνικά αναγκαίας πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της δημοκρατικής λειτουργία τους, αλλά και της προσωπικής αξιοπρέπειάς τους».

ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ

Τη σύγκρουση με τον Αδωνη Γεωργιάδη χθες το πρωί στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης την έκανε ως ανεξάρτητος βουλευτής. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν είχε ενίσχυση συριζαϊκού χρώματος. O βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, μίλησε για το έργο του Πολάκη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας – η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο μόνος που στον ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζει τη συμπεριφορά Πολάκη από την αντιπολιτευτική του δεινότητα. Από κεκτημένη ταχύτητα, τον υπερασπίστηκε και στην προσωπική αντιπαράθεση με τον Γεωργιάδη, με συστάσεις και προς τον προεδρεύοντα Γιώργο Γεωργαντά. Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε μια ιδιότυπη λίμπο, που προφανώς δεν διευκολύνει την κατάσταση: εκτός Βουλής ο Πολάκης είναι σύντροφος, εντός όμως όχι.

ΜΕ ΟΜΠΡΕΛΑ

Στην Κω βρέθηκε χθες ο Χάρης Δούκας – και μέσα σε όλες τις συναντήσεις που είχε, είδε και την έπαρχο της Κω και της Νισύρου, την Ντίνα Σβύνου. Και σ’ αυτήν τη συνάντηση τον περίμενε, λέγεται, και μια έκπληξη: η Σβύνου υποδέχτηκε τον δήμαρχο Αθηναίων με την ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ και του ευχήθηκε ο πασίγνωστος, πράσινος ήλιος του κόμματος να λάμψει και για τον ίδιο. Στο εσωκομματικό πεδίο, πιο διακριτικός ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης, που είναι παρών στο νησί αυτές τις μέρες – ήπιε μεν τον πρωινό του καφέ με τον Δούκα, αλλά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ως προς τον ποιον ψηφίζει.

ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ

Το νησί της Κω γενικά, αν θυμάμαι καλά, είχε στηρίξει Ανδρουλάκη το 2021 – και η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί ακόμα έναν ισχυρό πυρήνα εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα νησιά στα Δωδεκάνησα και το Ανατολικό Αιγαίο, όπως η Ρόδος και η Λέσβος. Ο τοπικός βουλευτής, ο Γιώργος Νικητιάδης, δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και το προηγούμενο διάστημα ήταν σ’ αυτούς που σκέφτονταν αν και πότε θα το πράξουν. Εχει ακόμα δρόμο η προεκλογική περίοδος στο ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό για ασφαλή συμπεράσματα καλό θα ήταν όλοι να περιμένουν τον Σεπτέμβριο.