Άλλη μια βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, και οι Αρχές θα προχωρήσουν στην εξουδετέρωσή της.

Η εξουδετέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου και πιθανολογείται ότι θα υπάρξει έκρηξη.

Η βόμβα είναι μεγάλη (της τάξεως των 500 λιβρών, περίπου 226 κιλά), πετρωμένη και βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από τις κοντινότερες κατοικίες.

Γύρω από τη βόμβα θα δημιουργηθούν τεράστια αναχώματα προφύλαξης, ώστε να απορροφηθεί το ωστικό κύμα και όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί δεν θα υπάρξει η παραμικρή όχληση ή επίπτωση στις γύρω περιοχές, πέραν -ίσως- του θορύβου. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν θα χρειαστεί να γίνουν, καθώς η βόμβα βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας»

«Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να τελείωσε πριν από σχεδόν οκτώ δεκαετίες, αλλά τα σημάδια του είναι ακόμα υπαρκτά στη χώρα μας – ακόμα και κάτω από τη γη.

Βρέθηκε άλλη μία βόμβα στο χώρο των εργασιών ανάπλασης στο πρώην αεροδρόμιο, είμαστε σε διαρκή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και το αρμόδιο Τμήμα του Στρατού, ώστε και αυτή η διαδικασία εξουδετέρωσης να γίνει με απολύτως άρτιο τρόπο. Δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας», διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Οι βόμβες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που συχνά βρίσκονται σε κάποιες ανασκαφές, δεν είναι επικίνδυνες, αλλά πρέπει να εξουδετερώνονται, ώστε να μην υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα έκρηξης.

Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο εα, Δρ Διεθνών Σχέσεων και Διευθυντή Μελετών του ΕΛΙΣΜΕ (Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών) κ. Ιπποκράτη Δασκαλάκη, συνήθως αυτές οι βόμβες, εντοπίζονται σε παράκτιες περιοχές και ειδικότερα σε λιμάνια. Είναι βόμβες, των 250, 500 και 1000 λιβρών, που χρησιμοποιήθηκαν σε βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά δεν έσκασαν.