Αντιμέτωπη με πολύ σοβαρές κατηγορίες βρίσκεται μια 18χρονη κοπέλα, η οποία κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το παιδί της, καθώς μόλις γέννησε, το μωρό της και το έβαλε μέσα σε μια σακούλα που έδεσε και στη συνέχεια το πέταξε στα σκουπίδια.

Η Everilda Cux-Ajtzalam συνελήφθη στις 21 Ιουλίου στο Τέξας, λίγες ώρες μετά τον τοκετό και κρατήθηκε με εγγύηση ύψους 90.000 δολαρίων, η οποία στη συνέχεια αυξήθηκε στα 200.000 δολάρια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, η νεαρή φέρεται να αντιμετωπίζει νοητική αναπηρία με βάση τα δικαστικά έγγραφα, αλλά επίσημα δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό το γεγονός.

Το χρονικό της φρίκης

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της βάρδιας της, όταν έσπασαν τα νερά. Τότε, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, βγήκε από το φορτηγό τροφίμων της επιχείρησης που εργάζεται και γέννησε μόνη στο δρόμο.

Έπειτα, έβαλε το παιδί σε μια σακούλα που βρήκε πετάμενη στο έδαφος, την έδεσε, την πέταξε στον πρώτο κάδο σκουπιδιών που βρήκε μπροστά της και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο.

Το μωρό ξεκίνησε να κλαίει και το άκουσε ένας περιστατικός, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία και ασθενοφόρο. Μόλις οι αρχές έφτασαν στο σημείο, εξέτασαν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και πέρασαν από ανάκριση τη 18χρονη που θεωρήθηκε αμέσως βασική ύποπτη.

Η συγκλονιστική στιγμή που το μωρό εντοπίζεται ζωντανό

Video shows EMS rescuing newborn abandoned in dumpster in SW Houston

«Δεν είχα άλλη επιλογή»

«Δεν είχα άλλη επιλογή» φέρεται να ισχυρίστηκε η Cux-Ajtzalam στους αστυνομικούς και στη συνέχεια αποκάλυψε πως ήθελε να ξεφορτωθεί το παιδί, ώστε να μην τη χωρίσει ο φίλος της και πατέρας του μωρού, το οποίο δεν επιθυμούσε.

Το μωρό είναι καλά στην υγεία του και η επιμέλεια δόθηκε στην Υπηρεσία Προστασίας Παιδιών, ενώ η δικαστής Veronica Nelson που ανέλαβε την υπόθεση, ανέφερε πως «ήταν καθαρή τύχη που το παιδί βρέθηκε και έλαβε φροντίδα. Δεδομένου ότι είναι κατακαλόκαιρο στο Τέξας, το μωρό θα μπορούσε να πεθάνει από τη ζέστη».

Η Martee Boose από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της περιοχής, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους γύρω από την υπόθεση, τόνισε πως υπάρχει νόμος στην Πολιτεία που προστατεύει τις μητέρες, αλλά και τα παιδιά τους, σε περίπτωση που δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν.

«Θέλω να ξέρετε, πως όποια δεν μπορεί να κρατήσει το παιδί της, αν είναι 60 ημερών και κάτω, μπορούν να το παραδώσουν σε κάποιο πυροσβεστική ή αστυνομικό Τμήμα, ακόμη και νοσοκομείο. Δεν θα αντιμετωπίσουν κάποια κατηγορία για παραμέληση ή εγκατάλειψη» είπε χαρακτηριστικά.