Μετά την πολυήμερη νοσηλεία του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου και τα δεκάδες ράμματα στο κεφάλι, ο 49χρονος Ελληνοκαναδός τουρίστας που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τέσσερις άντρες, αναχωρεί για το Μόντρεαλ.

Υπενθυμίζεται πως το άγριο περιστατικό σημειώθηκε σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης, ξημερώματα Τρίτης (16/7). Το θύμα κατέληξε να υποβάλλεται σε 6ωρο χειρουργείο και 60 ράμματα στο κεφάλι.

Σήμερα, ο θεράπων γιατρός του Ελληνοκαναδού, ο κ. Γιώργος Μαστοράκης, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αποκάλυψε πως ο ασθενής του είναι καλά και είναι σε θέση να επιστρέψει πίσω στη χώρα του.

«Δύο εβδομάδες μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του και την πολύωρη ανασύνθεση του παζλ του προσώπου του, φεύγει για το Μόντρεαλ. Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο ήταν και θα είναι ταπεινό golden standard για τη Νότια Ελλάδα», γράφει ο κ. Μαστοράκης, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία με τον 49χρονο.

Δείτε την ανάρτηση:

Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά την έξοδο του τουρίστα με την οικογένειά του, από το μπαρ, θαμώνας (ένας εκ των δραστών) ακούμπησε καταλάθος το τσιγάρο του στο χέρι του Ελληνοκαναδού. Ο νεαρός κρατά το τσιγάρο πίσω από την πλάτη του όσο είναι στραμμένος στην παρέα του και κουβεντιάζουν αμέριμνοι.

Έπειτα από κάποια δευτερόλεπτα φαίνεται να αντιλαμβάνεται το τι έχει συμβεί και να λέει στον 49χρονο πως δεν τον κατάλαβε. Οι δύο άντρες συνεχίζουν να ανταλλάζουν ορισμένες κουβέντες έως ότου μπαίνει στο πλάνο ένας τρίτος, εκτός της παρέας των Κρητικών.

Από ‘κει και έπειτα η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει.

Δείτε το βίντεο:

YouTube video player

Τότε πια αρχίζουν να μαζεύονται γύρω τους και άλλα πρόσωπα και από τις δύο πλευρές. Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι ανταλλάσσουν κουβέντες, μεσολαβούν χειρονομίες και σπρωξίματα εκατέρωθεν (η 41χρονη Ισλανδή μπαίνει επίσης στη μέση) και η όλη φασαρία μετατοπίζεται πλέον εκτός μπαρ, όπου η παρέα των νεαρών ξυλοκόπησε άγρια τον 49χρονο.

«Θέλουμε δικαιοσύνη. Είναι θαύμα ότι ζει ακόμη»

Πριν από λίγες ημέρες η σύζυγος του 49χρονου μίλησε στο Star για το συμβάν. Από τη μία δήλωσε ανακουφισμένη για την ανάρρωση του συζύγου της και από την άλλη θυμωμένη που οι δράστες κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως από τους τέσσερις δράστες έχουν ταυτοποιηθεί μονάχα οι δύο. Συγκεκριμένα, εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκδόθηκαν σε βάρος ενός 31χρονου από τα Ζωνιανά και ενός 32χρονου από το Γάζι.

«Στον Καναδά όπου ζω οι κατηγορούμενοι φτάνουν ενώπιον του δικαστικού συστήματος πολύ γρήγορα γιατί αποτελούν απειλή για την κοινωνία στο σύνολό της. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα ήθελε να είναι στη θέση μας αυτή τη στιγμή, γιατί βρεθήκαμε στην κόλαση. Δεν μπορώ να τους αποκαλέσω ανθρώπους. Θέλουμε δικαιοσύνη», δηλώνει η ίδια.

«Με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε ‘συγγνώμη’»

«Αγαπώ τους Κρητικούς και ακόμα και τώρα βγαίνω από το νοσοκομείο και ο κόσμος με σταματάει στον δρόμο και λέει: ‘συγγνώμη, συγγνώμη’. Αυτά τα λόγια με κάνουν δυνατή», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως ο 49χρονος υποβλήθηκε σε 6ωρο χειρουργείο ενώ οι γιατροί του έκαναν 60 ράμματα στο κεφάλι. Η σύζυγός του αναφέρει πως μέρα με τη μέρα είναι καλύτερα, ωστόσο η πλήρης αποκατάσταση των τραυμάτων θα έρθει σε βάθος χρόνου.

Το θύμα αντιμετωπίζει πρόβλημα και με την όρασή του. Όπως αναφέρει η σύζυγός του, «βλέπει πολύ θολά». «Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου», τονίζει η ίδια.

Ακούστε τις δηλώσεις της συζύγου του 49χρονου: