Η κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ, εγγονού του βασιλιά Γεωργίου Α’ και γνωστού ως Michel de Grèce (Μισέλ Ντε Γκρες), τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι Πέμπτη 1η Αυγούστου στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών.

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ, γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1939. Ο πατέρας του, ο πρίγκιπας Χριστόφορος της Ελλάδας και της Δανίας (1888-1940) ήταν ο πέμπτος γιος του Γεωργίου Α΄ και της βασίλισσας Όλγας, και κατά δυο δεκαετίες μικρότερος αδελφός του Κωνσταντίνου Α’.

Στο Α’ Νεκροταφείο τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία

Η μητέρα του Μιχαήλ, Φραγκίσκη της Ορλεάνης, ήταν κόρη του Ιωάννη από τον Οίκο των Βουρβόνων-Ορλεάνης (Maison de Bourbon-Orléans), δούκα του Γκιζ.

Μαρί Σαντάλ -Αννα Μαρία-Παύλος

Αλεξία-Θεοδώρα

Φίλιππος-Νικόλαος

Μαρί Σαντάλ -Παύλος

Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Πριγκίπισσα Ειρήνη-Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας

Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στο Τατόι

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρίσκονται μέλη της ελληνικής πρώην βασιλικής οικογένειας, η πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι βασιλικών οικογενειών.

Α’ Νεκροταφείο-Ιερός Ναός Αγίων Θεοδώρων.Εξόδιος ακολουθία Πρίγκιπα Μιχαήλ της Ελλάδoς & της Δανίας

Παράκληση αντί στεφάνων

Η οικογένεια του πρίγκιπα Μιχαήλ έχει παρακαλέσει αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην Εταιρεία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ, της οποίας υπήρξε Ιδρυτής και Επίτιμος Πρόεδρος.

Εξαιτίας του πένθους, τα γραφεία και οι υπηρεσίες του ΕΛΙΖΑ θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 1η Αυγούστου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη