Με νέα ανάρτησή του στο Χ-πρώην twitter,  o Στέφανος Κασσελάκης καυτηριάζει τη στάση των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ενημέρωση της προπαγάνδας». Τα κατηγορεί ότι επί σειρά ετών φιλοτεχνούν μια πλασματική εικόνα της πραγματικότητας, μεταθέτοντας τις ευθύνες  για φλέγοντα κοινωνικά προβλήματα – όπως το στεγαστικό και η ακρίβεια, οπουδήποτε αλλού εκτός από την κυβέρνηση.  Στην ανάρτησή του παρουσιάζει τον ισολογισμό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για το έτος 2023, με ημερομηνία 31 Ιουλίου, ο οποίος έγινε γνωστός σήμερα. Από αυτόν προκύπτει ότι οι συνολικές οφειλές της ΝΔ προσεγγίζουν τα 488 εκατομμύρια ευρώ, και ότι αυξήθηκαν συνολικά σχεδόν κατά 52,3 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο. «Δεν το διαβάσατε γιατί όλα αποσιωπούνται», τονίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Πάνω από 475 εκατομμύρια ευρώ τα χρέη σε τράπεζες

Από το σύνολο των χρεών, η συντριπτική πλειοψηφία αφορά οφειλές σε τραπεζικά δάνεια, οι οποίες αγγίζουν πλέον τα 475.449.832,33 ευρώ έναντι 425.600.611,17 το 2022. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο οι υποχρεώσεις της ΝΔ στις τράπεζες αυξήθηκαν κατά περίπου 49,5 εκατ. ευρώ.  Αυξημένες, περίπου κατά 2,4 εκατομμύρια ευρώ ήταν οι οφειλές του κόμματος σε προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία κ.τλ. (στα 12 εκ. ευρώ από 9,6). Παράλληλα η ΝΔ το 2023 παρουσίασε σύνολο ελλείμματος 482.311.473,88 ευρώ,  έναντι 427.953.774,04 το 2022.

Τα χρέη για το 2024 ενδέχεται να είναι ακόμα πιο «φουσκωμένα», καθώς μεσολάβησαν οι ευρωεκλογές και τα διόλου ευκαταφρόνητα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας.

Δανεικά κι αγύριστα

Στην ανάρτησή του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε τα εξής:

«Τόσα χρόνια τα ΜΜΕ της προπαγάνδας του Μαξίμου προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια, την αισχροκέρδεια δεν φταίει ο Κ. Μητσοτάκης αλλά πάντα κάποιος άλλος. Κατά τα άλλα παρουσιάζεται και ως σπουδαίος οικονομικός διαχειριστής.

Αλήθεια διαβάσατε πουθενά σήμερα ότι οι οφειλές της ΝΔ εκτοξεύτηκαν κατά 52 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο;

Διαβάσατε σήμερα ότι το χρέος της ΝΔ ανέβηκε στα 488 εκατ. ευρώ; Δεν τα διαβάσατε, γιατί όλα αποσιωπούνται. Αυτή είναι η ενημέρωση της προπαγάνδας.

Αλλά αυτή είναι και η πολιτική Μητσοτάκη. Δανεικά και αγύριστα, και ευνοϊκά κουρέματα για τους ίδιους, με κόστος στον ελληνικό λαό».