Μόνο συνηθισμένες δεν ήταν οι δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΑΕΚ ενόψει της αποψινής (19:30) ρεβάνς με την Ιντερ Εσκάλδες στην Ανδόρα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Ο αργεντινός τεχνικός εμφανίστηκε φανερά ενοχλημένος από την κριτική που δέχεται μετά το παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέφεια νιώθοντας πως αμφισβητείται ουσιαστικά η δουλειά του ακόμη και από ανθρώπους εντός ομάδας. «Αρχίζω και μαθαίνω σιγά – σιγά τις αλλαγές που γίνονται και σε σχέση με τη διοίκηση. Καταλαβαίνω και παρατηρώ την αλλαγή των απόψεων και αν αυτά τα 20 λεπτά μπορεί να επηρεάσουν την άποψη κάποιων και να υπάρχουν αμφιβολίες και διαφορετικές σκέψεις για τα δύο χρόνια που είμαστε εδώ, με κάνει να σκέφτομαι πολλά», δήλωσε αναφερόμενος στο κακό διάστημα της Ενωσης που χάλασε την εικόνα της στο πρώτο ματς.

«Οταν υπάρχουν απορίες και αμφιβολίες από την πλευρά άλλων, τότε νιώθεις προσβεβλημένος. Και αν υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, τότε γίνονται αλλαγές. Αν υπάρχουν αμφιβολίες για το τεχνικό επιτελείο πρέπει να γίνονται αλλαγές», πρόσθεσε δείχνοντας ξεκάθαρα την ενόχλησή του και σημείωσε επίσης πως: «Είμαστε εδώ δύο χρόνια και κάθε μέρα αφιερώνουμε πάθος, αγάπη και σεβασμό. Με επιτυχίες, με λάθη, με δύο τίτλους που κατακτήσαμε, με μια σεζόν που στο τέλος κρίθηκαν όλα. Αυτά όλα κάνουν να έχουμε μετατρέψει την ΑΕΚ σε ανταγωνιστική ομάδα». Δικαιολόγησε τους οπαδούς λέγοντας πως «ο κόσμος της ΑΕΚ είναι πάντα ελεύθερος να πει κάτι γιατί πληρώνει εισιτήριο και είναι ελεύθερος να εκφράζεται», για να συμπληρώσει: «Δουλεύω για να κερδίζω, για να βελτιωνόμαστε, γνωρίζοντας και τα λάθη μας. Αλλά τα αποτελέσματα ως τώρα είναι περισσότερο θετικά παρά αρνητικά».

Δεν υποτιμά την αντίπαλο

Οσον αφορά στα αγωνιστικά και με αφορμή την ίωση που ταλαιπωρεί την ομάδα του ο Αλμέιδα είπε πως «δείχνω εμπιστοσύνη στους παίκτες που είναι καλά. Είναι προτιμότερο να τους έχεις όλους διαθέσιμους, αλλά όταν συμβαίνουν διάφορα πράγματα όπως μια ασθένεια δεν εξαρτάται από εμάς». Δεν φάνηκε να τον προβληματίζει το υψόμετρο της Ανδόρας και οι συνθήκες του αγώνα λόγω της ζέστης και του υβριδικού αγωνιστικού χώρου, ενώ δείχνοντας πως δεν υποτιμά την Ιντερ Εσκάλδες τόνισε πως «η σκέψη μου είναι η ίδια. Είτε παίζουμε με Ιντερ Εσκάλδες είτε με την Ιντερ Μιλάνου». Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της χθες με προπόνηση στο «Estadi Nacional» όπου θα διεξαχθεί απόψε η αναμέτρηση.