Πραγματοποιώντας μια συνολικά επιβλητική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός έκανε το… καθήκον του κόντρα στην Μπότεφ στη Βουλγαρία, επικρατώντας με 4-0 και παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League όπου θα κοντραριστεί με τον Άγιαξ.

Οι Πράσινοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν προηγήθηκε με τρία γκολ, ενώ στο δεύτερο έκανε και την απαραίτητη διαχείριση δυνάμεων.

To παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό που είδε το πρέσινγκ να αποδίδει καρπούς, καταφέρνοντας μάλιστα να ανοίξει το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό της συνάντησης με τον Γερεμέγεφ. Ο Τζούρισιτς έκανε τρομερή πάσα στον Μλαντένοβιτς, εκείνος γύρισε στην καρδιά της περιοχής όπου ο υψηλόσωμος φορ πλάσαρε για το 1-0.

Οι Πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, χωρίς ωστόσο κάποια ευκαιρία, η οποία ήρθε στο 20′. Ο Μπακασέτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Μπότεφ κάπου εκεί άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες, με τον Νουατσούκου να πατάπεριοχή, να πλασάρει αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε. Πέντε λεπτά οι Βούλγαροι είχαν δοκάρι ύστερα από ένα τρομερό σουτ του Μινκόφ.

Το «τριφύλλι» πάντως φρόντισε να… σοκάρει την Μπότεφ στο 34′. Ύστερα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Τζούρισιτς στα όρια τις περιοχής, εκείνος δοκίμασε το πόδι του με το σουτ του να κοντράρει στον Ούτζα καταλήγοντας στα δίχτυα για το 2-0. Πέντε λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός πλησίασε και τρίτο τέρμα, όμως το σουτ του Μπακασέτα χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Πράσινοι φυλούσαν ακόμα ένα τέρμα στο φινάλε(45’+2′) με τον Τζούρισιτς. Κακό διώξιμο του Ντιαμπατέ, ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά, ο Μαντσίνι πάτησε στην περιοχή, έσπασε την μπάλα και ο Τζούρισιτς σε κενή εστία έκανε το 3-0. Σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως το πρώτο για το «τριφύλλι», με γκολ. Στο 50′ ο Κώτσιρας κινήθηκε ωραία, βρήκε τον Γερεμέγεφ που με εξαιρετικό τρόπο έγραψε το 4-0. Το τέρμα είχε αρχικά ακυρωθεί, αλλά μετά από υπόδειξη του VAR μέτρησε.

Στο 58′ ο Μινκόφ δοκίμασε τον Ντραγκόφσκι, με τον Πολωνό να αποκρούει. Τρία λεπτά μετά, ο Μαντσίνι δοκίμασε ένα περίεργο γυριστό, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο και ο Μπερνάτ απέκρουσε με δυσκολία. Στη συνέχεια οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν πολύ καλά το ματς, είχαν κάποιες καλές στιγμές, ενώ δεν απειλήθηκαν και έτσι έφτασαν στο 4-0 παίρνοντας την πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΟΤΕΦ: Μπερνάτ, Κόντε, Ταμ, Ντιαμπατέ (46′ Ακέρε), Μπαλογιάννης (59′ Γιορντάνοφ (64′ Καραμπέλιοφ), Ετό, Περέρα, Μίνκοφ, Ποπόφ (46′[ Κόροσετς), Ενουατσούκου, Ούτζα (44′ Σέκουλιτς)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι (46′ Μαξίμοβιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (73′ Ζέκα), Μαντσίνι (62′ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούριτσιτς (73′ Λημνιός), Γερεμέγεφ (79′ Σπόραρ)