Σε ένα μεγαλόσωμο πτηνό – πιθανότατα γεράκι – που στάθηκε σε καλώδια υψηλής τάσης φαίνεται να οφείλεται η φωτιά στην Εύβοια χθες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το γεράκι ενδεχομένως ήρθε σε επαφή με κολώνα υψηλής τάσης ή τα φτερά του άγγιξαν γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα.

Από τους σπινθήρες προκλήθηκε φωτιά στον Πισσώνα που επεκτάθηκε γρήγορα. Το άτυχο πτηνό βρέθηκε απανθρακωμένο πάνω στην κολώνα, αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Πραγματογνώμονας θα τεκμηριώσει και επιστημονικά την εκτίμηση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά φούντωσε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Πισσώνα, έλαβε γρήγορα διαστάσεις καθώς οι άνεμοι στην περιοχή έφταναν τα 7 μποφόρ και εξαπλώθηκε προς το Αφράτι και το Καμάρι.

Από το 112 εστάλη μήνυμα για την απομάκρυνση των κατοίκων του χωριού Αφράτι προς Βασιλικό, ενώ εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τα χωριά Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμάς.

Ο πυκνός καπνός έφτασε και στην Αττική. Σύμφωνα με δορυφορική εικόνα που δημοσίευσε το meteo ο καπνός χθες αργά το απόγευμα είχε μεταφερθεί πάνω από το Μυρτώο Πέλαγος, διανύοντας απόσταση μεγαλύτερη των 150 χιλιομέτρων.

Όσον για τη φωτιά προχθές στις Πετριές,  οι έρευνες της Πυροσβεστικής δείχνουν να οφείλεται σε αμέλεια κατοίκου που έκανε εργασίες.