Σε ακόμα μία γκάφα υπέπεσε ο Τζο Μπάιντεν, καθώς την ώρα που η Κάμαλα Χάρις μιλά για την συμφωνία των ΗΠΑ με την Ρωσία για την επιστροφή του Γκέρσκοβιτς και άλλων Αμερικανών πολιτών, ο απερχόμενος πρόεδρος κοιτάζει στο διάστημα.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, δήλωσε στην πίστα πριν χαιρετίσει τους απελευθερωμένους Αμερικανούς, ότι «Αυτό είναι απλώς μια εξαιρετική απόδειξη της σημασίας του να έχουμε έναν πρόεδρο που κατανοεί τη δύναμη της διπλωματίας.»

Δείτε τις δηλώσεις της Κάμαλα Χάρις

Πώς επιτεύχθηκε η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία

Η συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για την ανταλλαγή κρατουμένων επιτεύχθηκε εν μέρει λόγω της σφοδρής επιθυμίας του Βλαντίμιρ Πούτιν να επιστραφεί ο δολοφόνος Βαντίμ Κρασίκοφ, που κρατείτο από το 2019 σε φυλακή στη Γερμανία για τον φόνο ενός Τσετσένου εξόριστου στο Βερολίνο. Ο Πούτιν χαρακτήρισε πατριώτη τον 58χρονο Κρασίκοφ, που επέστρεψε στη Ρωσία μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες, ανάμεσά τους ένας χάκερ, ένας που φέρεται να έκανε ξέπλυμα χρήματος, ένας που έκανε απάτες με πιστωτικές κάρτες και ένα ζευγάρι πρακτόρων.

Η ανταλλαγή κρατουμένων έγινε στην Τουρκία. Των διαπραγματεύσεων το τελευταίο διάστημα ηγήθηκαν από την πλευρά των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν και το επιτελείο του εθνικής ασφάλειας στους στους τελευταίους μήνες της θητείας του.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε με τους Αμερικανούς στον διάδρομο προσαπογείωσης στο πλευρό του Μπάιντεν λίγες μέρες προτού λάβει και επίσημα του χρίσμα της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών στο συνέδριό τους στα μέσα του μήνα στο Σικάγο.