Συναγερμός για βόμβα έχει σημάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αφού Γάλλοι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα ύποπτο αντικείμενο την Παρασκευή (2/8).

Η γαλλική αστυνομία περιμένει την άφιξη ειδικής ομάδας πυροτεχνουργών στο στάδιο Stade de France, ενώ μέρος της γύρω περιοχής έχει αποκλειστεί.

Ο κοντινός σιδηροδρομικός σταθμός Porte de Paris έκλεισε επίσης εν μέσω της απειλής, σύμφωνα με την γερμανική Bild.

Πάντως, το κοντινό γήπεδο, όπου πραγματοποιούνταν το πρωί αρκετοί αγώνες του στίβου, ευτυχώς ήταν άδειο την ώρα του συναγερμού για βόμβα.

Πριν από μια εβδομάδα, υπήρχε υποψία για εκρηκτικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Την περασμένη Τετάρτη, μια ύποπτη τσάντα βρέθηκε ανάμεσα στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Parc des Princes» και τις εγκαταστάσεις του τένις. Μια ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε πως δεν υπήρχε κίνδυνος.

Τεράστιο το επίπεδο ασφαλείας στο Παρίσι

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 στο Παρίσι ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο.

Πολλές από τις αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και αρκετές που είναι προγραμματισμένες για σήμερα (2/8), διεξάγονται στην εθνική αρένα της χώρας στο βόρειο Παρίσι.

Μια τεράστια επιχείρηση ασφαλείας ξεκίνησε πριν από τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία θεωρείται ότι είναι η μεγαλύτερη όλων των Αγώνων μέχρι σήμερα.

Οι διοργανωτές προετοιμάζονται εδώ και καιρό για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων ή διαδηλώσεων, μετά τις πρόσφατες ταραχώδεις εκλογές του Ιουλίου στην Γαλλία.

Περίπου 18.000 στρατιώτες ενώθηκαν με 30.000 αστυνομικούς για να φυλάξουν το παγκόσμιο αθλητικό γεγονός στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, δήλωσε αξιωματούχος στην βρετανική εφημερίδα The Sun.

Ο ταξίαρχος Éric Chasboeuf, ο δεύτερος διοικητής του στρατού στο Παρίσι, τόνισε ότι «πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο επίπεδο ασφάλειας στη Γαλλία. Ό,τι κι αν συμβεί, θα είμαστε έτοιμοι».