Μια νέα μορφή φοροδιαφυγής έφεραν στο φως οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σχετικά με τα πριβέ πάρτι, που οργανώνονται σε πολυτελείς βίλλες, στην Μύκονο.

Πρόκειται για πάρτι, τα οποία διαφημίζονται στα social media, ως επισήμως οργανωμένα από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων, και τα οποία διεξάγονται νόμιμα. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από τα όσα εντόπισαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, όλα αυτά ήταν φαινομενικά.

Βίντεο από την επιχείρηση της ΑΑΔΕ:

Πιο συγκεκριμένα, με μια ειδική και λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με αστυνομικούς, έκαναν έφοδο σε βίλα, στο Πυργί, στην Μύκονο. Αυτό που εντόπισαν ήταν ότι γαλλική εταιρεία είχε νοικιάσει τον χώρο για να διοργανώσει πάρτι, με διάσημο DJ, ο οποίος και σταμάτησε την μουσική και έφυγε από τον χώρο, μόλις είδε τους ελεγκτές ενώ όσοι βρίσκονταν εκεί, είχαν καταβάλει 300 ευρώ έκαστος… ποσό, που τους εξασφάλιζε πρόσβαση τόσο στον χώρο, όσο και στο bar και τον μπουφέ του πάρτι.

Επιπλέον, η εν λόγω εταιρεία δεν είχε δηλώσει την έναρξη της δραστηριότητάς της ενώ ουδείς πελάτης είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

Τέλος, δεν είχαν κοπεί τιμολόγια ούτε για την ενοικίαση των ηχητικών εγκαταστάσεων – ποσό άνω των 5.000 ευρώ – ενώ αντίστοιχες φορολογικές παραβάσεις καταγράφηκαν και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως κάβα, catering, φύλαξη, κλπ.

Τόσο οι διοργανωτές, όσο και το σύνολο των προμηθευτών του πάρτι θα πληρώσουν τα πρόστιμα, που τους αναλογούν, και θα ελεγχθούν σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι ελεγκτές εκτιμούν πως αυτό έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση.

Πηγή: ΟΤ