Μια γυναίκα που παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά από τη θέση του δημάρχου σε μια μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Λουιζιάνα πριν από μια εβδομάδα αντιμετωπίζει τώρα κατηγορία για βιασμό ανηλίκου.

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνα συνέλαβε την Πέμπτη τη Μίστι Κλάντον Ρόμπερτς, 42 ετών, με την κατηγορία του βιασμού και της συμβολής στην παραβατικότητα ανηλίκου (διευκόλυνση σε παράνομη πράξη). Αφέθηκε ελεύθερη από τη φυλακή της Beauregard Parish μετά την καταβολή εγγύησης ύψους 75.000 δολαρίων, ανέφεραν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν είχε προγραμματιστεί η απαγγελία κατηγορίας.

Ο αρχιφύλακας Ρος Μπρέναν, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας, δήλωσε ότι το φερόμενο ως ανήλικο θύμα και ένας άλλος ανήλικος είπαν στη Μονάδα Ειδικών Θυμάτων της πολιτειακής αστυνομίας ότι η Ρόμπερτς έκανε σεξ με τον έναν εκ των δύο ανηλίκων, ενώ ο Ρόμπερτς ήταν δήμαρχος του Ντερίντερ, μιας πόλης περίπου 10.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Λέικ Τσαρλς. Ο Μπρέναν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την ηλικία, το φύλο ή την πόλη καταγωγής των φερόμενων θυμάτων.

Η πρώην δήμαρχος της πόλης Ντερίντερ δηλώνει αθώα.

Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά και ύστερα ήρθε η σύλληψή της – Είναι αθώα υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Η σύλληψη της Ρόμπερτς έγινε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την αιφνίδια παραίτησή της. Υπέβαλε επιστολή παραίτησης στο δημοτικό συμβούλιο στις 27 Ιουλίου, αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει την υπάλληλο του συμβουλίου Γκλένα Λούθερ, επίσης με επιστολή, ότι θα έπαιρνε απρογραμμάτιστη άδεια δύο εβδομάδων και είχε διορίσει τον αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεν Χάρλοου ως εκτελούντα χρέη δημάρχου κατά την απουσία της.

Ο Άνταμ Τζόνσον, δικηγόρος της Ρόμπερτς, σε δήλωσή του στο KPLC-TV, δήλωσε ότι η πελάτισσα του είναι αθώα. «Η πελάτισσά μου υποστηρίζει την αθωότητά της και, όπως όλα δείχνουν, είναι πράγματι αθώα».

«Δεν της έχει απαγγελθεί κατηγορία ή/και δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα», δήλωσε ο Τζόνσον. «Και πιστεύουμε ότι το κοινό θα σεβαστεί το συνταγματικό τεκμήριο της αθωότητάς της, το οποίο είναι θεμελιώδες για το σύστημα δικαιοσύνης μας. Η Μίστι και η οικογένειά της είναι πολύ ευγνώμονες για την υποστήριξη που έχουν λάβει από τους φίλους και τους γείτονές τους και ανυπομονούμε να αφήσουν πίσω τους αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση».

Η Ρόμπερτς, ανεξάρτητη, έγινε η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε το αξίωμα του δημάρχου του Ντερίντερ το 2018. Εκτελούσε τη δεύτερη θητεία της μετά την επανεκλογή της το 2022.