Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε δύο ανθρώπους σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, και τραυμάτισε δύο ακόμα Ισραήλ σήμερα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές.

Η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί κατά την ώρα αιχμής στην πόλη Χολόν, έξω από το Τελ Αβίβ. Ο δράστης μαχαίρωσε τα θύματα κοντά σε ένα πρατήριο καυσίμων και ένα πάρκο, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Μια 66χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και δύο άλλοι πολίτες τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τραυματίστηκε επίσης και ένας νεότερης ηλικίας άνδρας.

«Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διενεργούν εκτεταμένες έρευνες με ελικόπτερο και άλλα μέσα», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης που σύμφωνα με τις Αρχές είναι Παλαιστίνιος δέχθηκε πυρά και «εξουδετερώθηκε».

Οι ισραηλινές Αρχές λένε ότι ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος

«Ταυτοποιήθηκε ο δράστης»

Ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούμενα την αστυνομία, λένε ότι δράστης ήταν Παλαιστίνιος από τη Δυτική Όχθη. «Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στη Χολόν ως τον Amar Razak Kamal Odeh από την παλαιστινιακή πόλη Salfit της Δυτικής Όχθης, ο οποίος εισήλθε παράνομα στο Ισραήλ», μεταδίδει η Haaretz.

Ο δράστης κάλυψε σχεδόν μισό μίλι ενώ μαχαίρωσε ανθρώπους σε τρεις τοποθεσίες πριν πυροβοληθεί

Ο δράστης επιτέθηκε σε ανθρώπους σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες της πόλης, καλύπτοντας περίπου 500 μέτρα (0,3 μίλια) πριν πυροβοληθεί από αστυνομικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας 26χρονος νεαρός άνδρας που μαχαιρώθηκε στην οδό Dan Shomron ενώ έτρεχε με τον σκύλο του. Είναι σε μέτρια κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Wolfson στη Χολόν. Στη συνέχεια, ο δράστης έτρεξε σε ένα κοντινό άλσος, όπου μαχαίρωσε μια 66χρονη γυναίκα και έναν 70χρονο άνδρα. Η γυναίκα κηρύχθηκε νεκρή επί τόπου και ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα. Ακολούθως ο δράστης έφτασε σε ένα βενζινάδικο στην οδό Moshe Dayan, όπου μαχαίρωσε έναν άλλο 68χρονο άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε μέτρια έως σοβαρή κατάσταση.

Μπεν-Γκβιρ: «Καλώ όλους τους Ισραηλινούς να φέρουν πυροβόλα όπλα»

Την  ίδια ώρα, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ δήλωσε την Κυριακή, κατά την επίσκεψή του στον τόπο της επίθεσης με μαχαίρι στη Χολόν, ότι καλεί «όλους τους Ισραηλινούς να φέρουν πυροβόλα όπλα».

Σε ύψιστο συναγερμό

Οι ένοπλες δυνάμεις αλλά και όλες οι δομές ασφάλειας του Ισραήλ, βρίσκονται  σε ύψιστη επιφυλακή, έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες αλλά και οι προγραμματισμένες μετακινήσεις όλων των ένστολων, ενώ εξετάζονται συνεχώς νέα σενάρια, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του όποιου ενδεχομένου αλλά και για την αύξηση των δυνατοτήτων του στρατού κυρίως.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρει ο ισραηλινός Τύπος, υπάρχει ένα τρίτο επίπεδο άμυνας της χώρας το οποίο αφορά τη συνεχή επικοινωνία με ξένες δυνάμεις, οι οποίες βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όπως η Κεντρική Διοίκησης του αμερικανικού στρατού αλλά και οι αντίστοιχες της Βρετανίας και της Γαλλίας.