Το απόλυτο ιταλικό ταπεραμέντο πρεσβεύει η Alfa Romeo Junior, μοντέλο που επιθυμεί να κάνει …ντόρο στην πληθωρική κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Το ιταλικό μοντέλο, που κινήθηκε διακριτικά έως ότου κυκλοφορήσει στην αγορά, έρχεται στην Ελλάδα σε εκδόσεις, που ευελπιστεί να καλύψει τόσο το κοινό των ηλεκτρικών όσο και όσων επιθυμούν τις υβριδικές εκδοχές. Με μήκος 4,17 μ., πλάτος 1,78 μ. και ύψος 1,5 μ,. η Junior είναι ένα SUV σε συμπαγείς διαστάσεις που δείχνει το ανάστημα της χάρη στην επιθετική της σχεδίαση.

Παράλληλα οι χώροι επιβατών είναι πολύ καλοί και εκείνος για τις αποσκευές φτάνει τα 415 λίτρα.Στην υβριδική έκδοση των 136 ίππων, το νέο μοντέλο φέρει έναν κινητήρα βενζίνης και  ένα 48V ηλεκτρικό κινητήρα με ισχύ 21 Kw. Για τους πιο ατίθασους θα υπάρχει και η έκδοση Veloce των 280 ίππων.

Η  ηλεκτρική έκδοση χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα με “Hybrid Synchronous” κινητήρα, ισχύ 156 ίππους και μέση αυτονομία που αγγίζει τα 410 χλμ. Η μπαταρία έχει μικτή χωρητικότητα 54 kWh και η μέγιστη ισχύς φόρτισης που υποστηρίζει στο συνεχές ρεύμα (DC) είναι τα 100 kW ενώ στο εναλλασσόμενο τα 11 kW.

Κορυφαία έκδοση θα είναι η Veloce, με το ηλεκτρικό σύστημα των 280 HP να υποστηρίζει τέλεια τα δυναμικά χαρακτηριστικά που έχει διαμορφώσει η ιταλική ομάδα. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στη χώρα μας στις αρχές του φθινοπώρου.

Η δυνατότητα για παραγγελίες στο επίσημο δίκτυο αντιπροσώπων είναι ήδη ενεργή, με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο που ξεκινάει από τις €29.900 για την υβριδική έκδοση των 136 ίππων. Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η ηλεκτρική των 156 ίππων που ξεκινάει από τις €30.900, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος όπως και στα συστήματα υποβοήθησης, με την αναγνώριση των οδικών σημάτων, κάμερα οπισθοπορείας, ενεργή διατήρηση στην λωρίδα κίνησης και άλλα.