Η φύση πολλές φορές έχει αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος καλλιτέχνης – αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις για να δεις τα μοναδικά έργα της, και ευτυχώς στην Ελλάδα μας τα προσφέρει άφθονα.

Ενδεικτικό είναι ένα ξεχωριστό σημείο στο Άνω Κουφονήσι, όπου το σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που θα δείτε, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Πρόκειται για την παραλία «Γάλα», στην οποία η θάλασσα περνά κάτω από έναν μεγάλο βράχο και βγαίνει αφρίζοντας στην άλλη πλευρά του, σχηματίζοντας μια μικρή, πανέμορφη και κάτασπρη παραλία.

Οι ντόπιοι αποκαλούν αλλίως αυτή την παραλία και ως «Τρυπητή», καθώς τα νερά του Αιγαίου βρίσκουν τον τρόπο να «τρυπώσουν» στη μικροσκοπική «αγκαλιά» του βράχου.

Ένα θέαμα μοναδικό που εντυπωσιάζει τους πάντες.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή φωτογραφιών: exploringgreece.tv

Πώς μπορεί να φτάσει κανείς σε αυτή τη φυσική «πισίνα»

Για να προσεγγίσει κανείς την υπέροχη αυτή φυσική πισίνα, θα πρέπει να έρθει πεζή από το «Πορί» και να διανύσει μια διαδρομή περίπου πέντε λεπτών με τα πόδια.

Το μονοπάτι οδηγεί στην άκρη του βράχου, γύρω από τον οποίο κατεβαίνει κανείς στην μικρή παραλία.

Εναλλακτική και σίγουρα πιο ξεκούραστη διαδρομή για να φτάσει κανείς στο Γάλα, τα καραβάκια από θαλάσσης.

Παραλία Γάλα, Κουφονήσι – Gala Beach Koufonisi from Viewmax Media on Vimeo.

Γιατί την λένε Γάλα

Το όνομα Γάλα, το πήρε από τα λευκά νερά της, τα οποία έχουν αυτό το χρώμα, εξαιτίας της σκόνης που πέφτει από τα τοιχώματα των βράχων που την περικυκλώνουν, αλλά και από τους αφρούς που δημιουργούν τα κύματα όταν μπαίνουν στο εσωτερικό της σπηλιάς.