Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οδηγείται ο πατέρας Αντώνιος για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια ενώ παράλληλα διαγράφονται από τα βιβλία των Θρησκευτικών οι φωτογραφίες και τα κείμενα για τον ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου.

Θυμίζουμε πως οι δικαστές με βούλευμά τους, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην Κιβωτό του Κόσμου.

Οι πράξεις που του αποδίδονται φέρεται να τελέστηκαν από το 2020 έως το 2022 σε δομές της Οργάνωσης στη Χίο, στην Πωγωνιανή στο Βόλο στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στις υποθέσεις που τον έχουν φέρει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη αναμένοντας τις αποφάσεις των δικαστών που σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα θα κρίνουν την ενοχή ή την αθωότητά του με βάση τα στοιχεία που θα προκύπτουν ξεχωριστά για κάθε δίκη.

Διαγράφεται από τα σχολικά βιβλία ο πατέρας Αντώνιος

Σύμφωνα με το esos.gr, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, στα νέα σχολικά βιβλία που θα παραλάβουν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τον Σεπτέμβριο θα απουσιάζουν οι φωτογραφίες και τα κείμενα  για τον π. Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου.

Ειδικότερα, 

Στο βιβλίο «Η μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο» της Γ’ Γυμνασίου, στη σελίδα 19, διαγράφεται η φωτογραφία στο πάνω μέρος της σελίδας και το κείμενο με τίτλο: «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Στη σελίδα 23 του ίδιου βιβλίου, διαγράφεται η δραστηριότητα 7: Καταγράψτε ερωτήσεις που θα θέλατε να κάνετε στον π. Αντώνιο της Κιβωτού του Κόσμου».

Στο βιβλίο «Ορθόδοξη πίστη και λατρεία», της Α’ Λυκείου, στη σελίδα 152 αφαιρείται η εικόνα και η λεζάντα που τη συνοδεύει τη φωτογραφία νούμερο «4»: «Κιβωτός του Κόσμου» π. Αντώνιος Παπανικολάου».

Πατέρας Αντώνιος

Στο βιβλίο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΑ, της Β’ Λυκείου, στη σελίδα 76, αφαιρείται η πρόταση: «Ας επιχειρήσουμε να συνδέσουμε τα μηνύματα των δύο παρακάτω εικόνων».

Αφαιρείται, επίσης, η εικόνα μαζί με τη λεζάντα που τη συνοδεύει «Κορυφαία ΜΚΟ στην Ελλάδα για το 2016 αναδείχθηκε η «Κιβωτός του Κόσμου».

Στο βιβλίο «Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος», της Γ’ Λυκείου, στη σελίδα 29, αφαιρείται η παράγραφος: «Ο ρόλος της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση κρίσιμων κοινωνικών κοινωνικών καταστάσεων» που αναφέρεται στην προσφορά του π. Αντώνιου.