Ο Νόα Λάιλς είναι ο ταχύτερος άνθρωπος του πλανήτη. O Αμερικανός σπρίντερ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κερδίζοντας την τελευταία στιγμή τον Τζαμαϊκανό Τόμσον.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης έκανε μία συγκλονιστική ανάρτηση στα social media, τονίζοντας πως όποια δυσκολία κι αν αντιμετωπίζεις, δεν μπορεί να καθορίσει τι μπορεί να γίνεις.

Αναλυτικά το μήνυμα του Λάιλς:

«Έχω άσθμα, αλλεργίες, δυσλεξία, ADD (διαταρραχή διάσπασης προσοχής), άγχος και κατάθλιψη. Αλλά θα σου πω πως ό,τι έχεις δεν καθορίζει τι μπορείς να γίνεις. Γιατί όχι εσύ!».

Ο Λάιλς τερμάτισε σε 9,79 δευτερόλεπτα —επίσημα 9,784— ξεπερνώντας τον Τόμσον για μόλις 0,005 δευτερόλεπτα. Ο Τόμσον, αφού πέρασε με άνεση από τους προκριματικούς γύρους, ήταν το φαβορί της κούρσας.

Ο αμερικάνος Fred Kerley πήρε το χάλκινο μετάλλιο τερματίζοντας στα 9,81 δευτερόλεπτα.

Παρά τα όσα ζητήματα αντιμετώπιζε, τα οποία και μοιράστηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Νόα Λάιλς φάνηκε να μην πτοείται αλλά αντίθετα τα χρησιμοποίησε υπέρ του. Παρακίνησε μάλιστα το κοινό του να μην επηρεάζεται από τα εμπόδια ή τις αδυναμίες που τυχόν αντιμετωπίζει δίνοντας μία φλόγα ελπίδας.