Τη μεγάλη χαρά για την κατάκτηση των δύο χάλκινων μεταλλίων (που μάλιστα είναι συλλεκτικά, καθώς οι κατηγορίες του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών σε άνδρες και γυναίκες έγιναν για τελευταία φορά και αντικαθίστανται από την παράκτια κωπηλασία) από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή και τις Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού διαδέχτηκε ο προβληματισμός από τις δηλώσεις – καταγγελίες του Στέφανου Ντούσκου μετά τον δικό του τελικό και την 6η θέση στο σκιφ.

Το πιο επιτυχημένο μας άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι ως τώρα με 4/4 τελικούς και 2/4 μετάλλια, κλονίζεται όταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης κάνει δηλώσεις περί μη τήρησης δικαιοσύνης από ομοσπονδία και εθνικό προπονητή (Τζιοβάνι Ποστιλιόνε) και δεδομένου ότι η κωπηλασία ολοκληρώθηκε θα πρέπει άμεσα όλες οι πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι και να λύσουν όλες τις διαφορές χωρίς να αφήσουν καμία σκιά, ειδάλλως οι ίδιοι κινδυνεύουν να βάλουν… τρικλοποδιά στο δικό τους έργο για το οποίο μιλάνε τα αποτελέσματα.

Το πιο άσχημο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ο Στέφανος Ντούσκος (που ήταν τρίτος στα 1.500 μέτρα και χτυπούσε και τη δεύτερη θέση με μόλις τρεις ώρες ύπνο) παραδέχτηκε σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ» ότι όλα αυτά του πείραξαν το μυαλό και δεν τον άφησαν να συγκεντρωθεί στον δικό του μεγάλο τελικό που το μετάλλιο ήταν – με βάση την αξία και τις δυνατότητές του – κάτι παραπάνω από εφικτό.

«Ναι μου “πείραξε” το μυαλό. Διότι και αρκετούς μήνες πριν είχε γίνει πάλι αυτό το σκηνικό, δεν είναι ότι έγινε τώρα. Γενικά όλο αυτό με χάλασε πάρα πολύ. Με αποσυγκέντρωσε, χάλασε την ψυχολογία μου πάρα πολύ, οπότε προσπάθησα σήμερα πάρα πολύ το πρωί. Δεν είχα κοιμηθεί, ήπια καφέ, να βάλω το μυαλό μου σε μία ευθεία. Εφτασα μέχρι τα 1.500 μέτρα, την άλλη φορά πιστεύω θα φτάσω μέχρι το τέλος και τα 2.000 μέτρα» ενώ νωρίτερα είχε πει χαρακτηριστικά:

«Προσπάθησα να συγκεντρωθώ για τον αγώνα αλλά υπήρχαν κάποια πράγματα που με στεναχώρησαν πολύ και δεν μπορούσα να σταματήσω να τα σκέφτομαι, δυστυχώς δεν μπόρεσα καθόλου να ξεκουραστώ. Είχε να κάνει με αδικίες σε βάρος αθλητών, δεν θέλω να αναπτύξω άλλο το θέμα, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να λαμβάνονται αξιοκρατικές αποφάσεις γιατί ματώνουμε και φτύνουμε αίμα και πιστεύω ότι όποιοι το αξίζουν, πρέπει τουλάχιστον να δοκιμάζονται και όχι να μην τους δίνεται καν μια έστω ευκαιρία από τον προπονητή».

Τα δίδυμα

Ουσιαστικά εκτός από τον ίδιο (διότι μίλησε και για το Τόκιο) αφορούσε και τη σύντροφό του και μέλος της Εθνικής ομάδας Ευαγγελία Αναστασιάδου, η οποία μια μέρα νωρίτερα στη βαριά δίκωπο μαζί με τη Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την 6η θέση.

Η ίδια θεωρούσε, και το είχε ζητήσει, αντί να αγωνιστεί εκεί και βάσει σωματοδομής, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έχοντας ως παρτενέρ τη Ζωή Φίτσιου (η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με την 18χρονη Μιλένα Κοντού) θεωρώντας ότι εκεί αυτό το δίδυμο θα μπορούσε να «χτυπήσει» και το χρυσό.

Ομως τα δίδυμα τα επιλέγει και τα φτιάχνει (με επιτυχία στις περισσότερες φορές και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα) ο Τζιοβάνι Ποστιλιόνε, ο οποίος μάλιστα σε πηγαδάκι μετά τον τελικό του Στέφανου Ντούσκου και έχοντας μάθει τις δηλώσεις του, έλεγε ότι αφενός είναι ο καλύτερος αθλητής του αλλά αφετέρου ότι τα αποτελέσματα μιλάνε για το αν πήγαμε καλά ή όχι.

Ο Στέφανος Ντούσκος προχώρησε μετά σε νέες δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Εκεί δίπλα του ήταν και η  Ευαγγελία Αναστασιάδου που αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αγωνίζεται στη δίκωπο: «Δεν θεωρώ ότι έχω τα σωματικά προσόντα για να υπερέχω. Το πάθος με έχει φέρει εδώ. Είναι πολύ δύσκολη περίοδος. Καταφέραμε να περάσουμε σε έναν τελικό με νύχια και με δόντια. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Δεν θα ήθελα να πάρει έκταση αυτό το θέμα. Εχουν γίνει πολλά πράγματα, με την ομάδα, την ομοσπονδία, τον προπονητή. Ετσι είναι ο πρωταθλητισμός και η ζωή, υπάρχουν δυσκολίες. Τα σέβομαι όλα, το αποτέλεσμα είναι ένα. Είμαστε έκτες Ολυμπιονίκες και δεν μπορεί να το αλλάξει κανείς».