Αύξηση 9,3% σε ετήσια βάση παρουσίασε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος», με 3,61 εκατ. ταξιδιώτες. Μάλιστα η αύξηση στους διεθνείς επιβάτες ξεπέρασε το 10% σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο (+10,8%). Οσον αφορά τους εγχώριους επιβάτες, η κίνηση ήταν επίσης αυξημένη κατά 5,9% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 17,62 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 14,6%. Η αύξηση στους ξένους ταξιδιώτες έφτασε το 17,6% ενώ η αντίστοιχη για τους Ελληνες διαμορφώθηκε στο 8%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» κατά το πρώτο επτάμηνο του έτους έφτασε τις 150.344, αυξημένος κατά 12,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023. Οι πτήσεις εσωτερικού σημείωσαν άνοδο κατά 5,5% ενώ οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 17,8% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης για την επιβατική κίνηση της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουλίου, ο ΔΑΑ αναθεώρησε την εκτίμησή του για την κίνηση στο σύνολο του έτους, η οποία υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 30 εκατ. επιβάτες στο σύνολο του έτους.