Δύο άνδρες συνέλαβε η Αστυνομία στο πλαίσιο του Αυτοφώρου για τον θάνατο του 57χρονου ναυτικού σε πλοίο ανοιχτά του Αγίου Όρους, την περασμένη Κυριακή.

Το φρικτό δυστύχημα σημειώθηκε σε δρομολόγιο της γραμμής Ουρανούπολη – Δάφνη Αγίου Όρους, όταν ο άτυχος Α’ μηχανικός παρασύρθηκε από φορτηγό που κύλησε και τον χτύπησε θανάσιμα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού, συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 45χρονος ημεδαπός υπεύθυνος φόρτωσης του καταστρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ και ο 55χρονος αλλοδαπός οδηγός (υπήκοος Ρουμανίας) του Φ/Γ οχήματος για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (ανθρωποκτονία από αμέλεια).

Το χρονικό

Ο 57χρονος ναυτικός βρισκόταν στο πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ουρανούπολη – Δάφνη Αγίου Όρους όταν τον χτύπησε ένα φορτηγό που κύλησε και τον παρέσυρε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού φέρεται να μην είχε είχε βάλει χειρόφρενο.

Κατά τη διάρκεια των χειρισμών του καπετάνιου, το φορτηγό μετακινήθηκε από τη θέση του με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στον άνδρα και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.