Η Άνια Τέιλορ-Τζόι είναι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την επιστήμη.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της ηθοποιού του Queen’s Gambit μετρήθηκαν και βγήκαν να ανταποκρίνονται 94,66% Χρυσή Τομή, μια μαθηματική σχέση που επινοήθηκε από τους Έλληνες σε μια προσπάθεια μέτρησης της αρμονίας.

Ο Δρ Ντε Σίλβα, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Προηγμένης Αισθητικής και Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου στο Λονδίνο, εξήγησε: «Η Άνια Τέιλορ-Τζόι  ήταν η ξεκάθαρη νικήτρια καθώς όλα τα στοιχεία του προσώπου φαίνεται να αγγίζουν την τελειότητα».

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι

Τα μάτια, τα φρύδια, η μύτη, τα χείλη, το πηγούνι, η γνάθος και το σχήμα του προσώπου της μετρήθηκαν και πλησίαζαν σε αυτό που θεωρούσαν τέλειο οι αρχαίοι Έλληνες.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Μπιγιονσέ, με 92,44%, την τρίτη η Άμπερ Χερντ με 91,85% και την τέταρτη η Αριάνα Γκράντε με 91,81%.

H Άνια Τέιλορ-Τζόι

Η Κέιτ Μος βρέθηκε στην 6η θέση με 91,05%, πολύ πιο μπροστά από την αντίπαλό της, και επίσης διάσημο μοντέλο, 27χρονη Κάρα Ντελεβίν, που βρέθηκε στην 10η θέση, με ποσοστό 89,99%.

Αν και ήταν μόλις έκτη στη λίστα με τις πιο όμορφες γυναίκες, η Beyonce βρέθηκε να έχει σχεδόν τέλειο σχήμα προσώπου, σημειώνοντας 99,6%.

Ο Δρ. Ντε Σίλβα δήλωσε: «Η Μπέλα Χαντίντ ήταν σαφής νικήτρια μετά την μέτρηση όλων των στοιχείων του προσώπου της για την φυσική τελειότητα. Έχει την υψηλότερη βαθμολογία για το πηγούνι της, το οποίο με ποσοστό 99,7% απέχει μόλις 0.3% από το τέλειο σχήμα. Η Μπέλα Χαντίντ έρχεται όμως δεύτερη πίσω από την Σκάρλετ Γιόχανσον για την θέση των ματιών της. Η Μπιγιονσέ έρχεται δεύτερη, σημειώνοντας το καλύτερο ποσοστό για το σχήμα του προσώπου της (99,6%) και έχει επίσης πολύ υψηλά αποτελέσματα για τα μάτια, την περιοχή των φρυδιών και τα χείλη».

Οι αναλογίες της Άνια Τέιλορ-Τζόι

Ο ίδιος προσθέτει: «Αυτές οι ολοκαίνουριες τεχνικές χαρτογράφησης μας επιτρέπουν να λύσουμε μερικά από τα μυστήρια του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον φυσικά όμορφο και η τεχνολογία είναι χρήσιμη κατά τον προγραμματισμό μιας χειρουργικής επέμβασης ασθενών».

Οι 10 πιο όμορφες γυναίκες στον κόσμο:

  1. Anya Taylor-Joy – 94,66%
  2. Zendaya – 94,37%
  3. Bella Hadid – 94,35%
  4. Margot Robbie – 93,43%
  5. Τραγούδι Hye-kyo – 92,67%
  6. Beyoncé – 92,4%
  7. Taylor Swift – 91,64%
  8. Zhang Ziyi – 91,51%
  9. Alia Bhatt – 91,14%
  10. Nazanin Boniadi – 90.89%