Δεύτερη ευκαιρία στον Χρήστο Σπίρτζη από την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ που αποφάσισε να επιβάλλει «επίπληξη» στον πρώην υπουργό και θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα του στις 23 Αυγούστου.

Ο Χρήστος Σπίρτζης απουσίαζε από τη σημερινή συνεδρίαση που κλήθηκε να εξετάσει το αίτημα 70 μελών του κόμματος για τον πρώην υπουργό.

Συγκεκριμένα, τα 70 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους στις 11 Ιουλίου ζητούν να διαγραφεί από το κόμμα καθώς τον κατηγορούν για «προσωπική ατζέντα» και για «αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά».

Στις 23 Αυγούστου θα γίνει νέα συνεδρίαση

Η Επιτροπή αποφάσισε να επιβάλλει επίπληξη για ασέβεια στον πρώην υπουργό για το γεγονός ότι δεν έχει προσέλθει προς εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο, αν και έχουν μεσολαβήσει 20 ημέρες από την καταγγελία εις βάρος του.

Έτσι, στις 23 Αυγούστου θα γίνει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, για την ουσία της καταγγελίας εις βάρος του κ. Σπίρτζη.

Πηγές Κουμουνδούρου εξέφραζαν την ευχή τους, «ανάμεσα στις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις να βρει τον χρόνο να εμφανιστεί ενώπιον οργάνου».

Είχε κάνει γνωστό από τη Δευτέρα πως δεν θα πάει στην Επιτροπή

Θυμίζουμε πως ο πρώην υπουργός με δηλώσεις του (ΕΡΤ) το βράδυ της Δευτέρας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση.

«Δεν πάω γιατί δεν έχω διαθεσιμότητα αυτή την περίοδο, δεν έχω χρόνο, δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε», είπε ο κ. Σπίρτζης και υποστήριξε ότι με την επιλογή του να μην πάει στη συνεδρίαση παρότι εκλήθη, δεν απαξιώνει το θεσμικό όργανο.