Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε με 76-63 από τους Γερμανούς και έμεινε εκτός ζώνης μεταλλίων για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα προημιτελικά.

Άπαντες στο στρατόπεδο της γαλανόλευκης κατέθεσαν ψυχή και σώμα, κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια σε όλο το τουρνουά, αλλά «λύγισαν» από την ανωτερότητα της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Γερμανίας. Ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ήταν και σημαιοφόρος στη νέα προσπάθεια της Εθνικής μας ομάδας δίνοντας όλο του το είναι στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού, δείχνοντας παράλληλα πως η ομάδα βαδίζει στο σωστό μονοπάτι.

Ο «Greek Freak» ήταν εκπληκτικός και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησε να δώσει τον τόνο στην ομάδα του. Σε όλο το ματς ήταν ο παίκτης που κρατούσε όρθια την γαλανόλευκη» επιθετικά, με μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση.

Ήταν δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Τόμας Γουόκαπ (33:46), με τον Γιάννη να παλεύει σε πολλές περιπτώσεις μόνος του με την άμυνα των Γερμανών.

Ο Αντετοκούνμπο ήταν και μέχρι αυτό το σημείο ο πρώτος σκόρερ σε ολόκληρο το τουρνουά, όμως το τείχος που έστησαν οι Γερμανοί του Γκόρντον Χέρμπερτ, τον κούρασε και τον σταμάτησε στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού, μην μπορώντας να ξεκολλήσει την ομάδα στο σκορ, στην τελευταία περίοδο. Αν η Εθνική μας ομάδα συνεχίσει πιστή στο πλάνο της και δουλέψει με την ίδια ομάδα και την ομοψυχία που μας διακρίνει τότε σίγουρα θα έρθουν οι επιτυχίες στα επόμενα τουρνουά.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η σημερινή μας αντίπαλος είναι η ίδια ομάδα με το ίδιο σταφ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και παίζοντας το μπάσκετ τους κατάφεραν να κατακτήσουν δύο μετάλλια σε τρεις διοργανώσεις και αισίως πια πάνε για το τρίτο. Δεν χρειάζονται αφορισμοί και «μαυρίλα», το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψουμε στην ομάδα μας και να της δείξουμε εμπιστοσύνη ακριβώς όπως έκαναν οι Γερμανοί και τότε τα αποτελέσματα θα έρθουν, νομοτελειακά.

Δείτε τα highlights του Γιάννη: