H Λουάνα Αλόνσο, η 20χρονη κολυμβήτρια από την Παραγουάη που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατάφερε να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, διαψεύδει με ανάρτησή της στο Instagram ότι η Ολυμπιακή Eπιτροπή της χώρας της (COP), της ζήτησε να εγκαταλείψει το Ολυμπιακό Χωριό.

Οι πληροφορίες ήθελαν την νεαρή αθλήτρια να έχει εκδιωχθεί από το Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Όπως υποστηρίχθηκε, η Αλόνσο «αποσπούσε» την προσοχή των συναθλητών της στο Χωριό και φορούσε προκλητικά ρούχα και όχι την επίσημη ολυμπιακή της στολή.

Δημοσίευμα της Daily Mail, μάλιστα, αναφέρει ότι η 20χρονη άφησε τα ρούχα της εθνικής της ομάδας και εθεάθη να περπατά φορώντας τα προσωπικά της ρούχα. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Παραγουάης εξαγριώθηκε με τη συμπεριφορά της και την έδιωξε.

Άλλα δημοσιεύματα από την χώρα της αναφέρουν ότι η τιμωρία της έχει να κάνει με το ότι προτίμησε να πάει στην Disneyland και να διασκεδάσει, αντί να στηρίξει τις συμπατριώτισσές της αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως έπραξαν όλα τα άλλα μέλη της -ολιγομελούς- αποστολής από την χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Η ίδια, μετά τα δημοσιεύματα περί εκδίωξής της από το Ολυμπιακό Χωριό, δίνει τη δική της απάντηση μέσω social media.

Συγκεκριμένα, σε story της το Instagram αναφέρει: «Ήθελα απλώς να διευκρινίσω ότι ποτέ δεν απομακρύνθηκα ή αποβλήθηκα από πουθενά, σταματήστε να διαδίδετε ψευδείς πληροφορίες. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις, αλλά δεν θα αφήσω ούτε τα ψέματα να με επηρεάσουν».

Η ανάρτηση της Λουάνα Αλόνσο 

Η επικεφαλής της αποστολής της Ολυμπιακής Eπιτροπής της Παραγουάης (COP), Λαρίσα Σέρερ, με δήλωσή της, μία ημέρα πριν, εξηγούσε τον λόγο για τον οποίο η Αλόνσο πρέπει να φύγει από τη γαλλική πρωτεύουσα: «Η παρουσία σας δημιουργεί ένα ακατάλληλο περιβάλλον εντός της ομάδας της Παραγουάης. Σας ευχαριστούμε που προχωρήσατε σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς ήταν με τη δική σας ελεύθερη βούληση που δεν περάσατε τη νύχτα στο Χωριό των Αθλητών».

Ποια είναι η Λουάνα Αλόνσο

Η Αλόνσο πήγε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 2022 την εντόπισαν τα λαγωνικά των social media στη διάρκεια των Αγώνων Νέων της Λατινικής Αμερικής που φιλοξενήθηκαν στην Αργεντινή και διακρίθηκε.

Ξεκίνησε το κολύμπι σε νεαρή ηλικία και έδωσε τον πρώτο της αγώνα 11 χρονών.

Συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης τον επόμενο χρόνο στη Βουδαπέστη.

Σπουδάζει με υποτροφία στο Southern Methodist University κοντά στο Ντάλας του Τέξας και κολυμπά για την ομάδα Mustangs.

Παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση και τα μετάλλια που κατακτά στον υγρό στίβο το όνειρο της Αλόνσο είναι να κάνει οικογένεια.

Αφού απέτυχε να προκριθεί στα 100 μέτρα πεταλούδας γυναικών στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, η Αλόνσο ζήτησε χρόνο για την καριέρα της και ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κολύμβηση.

Μετά τον αγώνα, είπε στους χιλιάδες  followers της στο Instagram: «Είναι επίσημο τώρα! Αποσύρομαι από την κολύμβηση, σας ευχαριστώ όλους πολύ για την υποστήριξη. Συγγνώμη Παραγουάη, έχω μόνο να σε ευχαριστήσω!».

«Η απόφασή μου πάρθηκε εδώ και πολύ καιρό!», διευκρίνισε. Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν λόγω των Αγώνων! Τίποτα λοιπόν, πρέπει απλώς να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριζαν πάντα».