ΕΧΟΥΝ «ΜΠΙΦ»

Αν υπάρχει ένας υπουργός αυτής της κυβέρνησης που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει ποτέ σε χλωρό κλαρί, αυτός είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης. Αυτόν στόχευσε και χθες, σε ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδεύοντάς τη με ένα βίντεο ενός τσακωμού (σε έντονους τόνους) του υπουργού Υγείας με γιατρούς στην Κω – όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς θεωρεί αλαζονικό και απαξιωτικό το ύφος του Γεωργιάδη όταν εκείνοι του περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας τους. «Η εικόνα μιλάει από μόνη της (και δεν είναι η πρώτη φορά μπροστά στους “κάφρους” και τα “ανθρωπάκια” που σώζουν ζωές)» ανέφερε ο Κασσελάκης σχολιάζοντας την εικόνα. «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αν υπουργός κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφερθεί ποτέ έτσι σε δημόσιους λειτουργούς ή σε πολίτες, θα φεύγει την ίδια στιγμή».

ΓΟΥΡΛΙΔΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Μαζί με τον Απόστολο Πάνα, τον βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ, περιόδευσε στην περιοχή ο Χάρης Δούκας – ο Πάνας είναι ένας εξ αυτών που τάσσεται με το μέρος του στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Μαθαίνω πως ο κόσμος που βρέθηκε στην κεντρική του ομιλία στη Μεγάλη Παναγιά, ένα από μαντεμοχώρια της ορεινής Χαλκιδικής, δεν ήταν λίγος, μάλλον το αντίθετο. Μαθαίνω επίσης πως ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε μπροστά από το καφενείο της πλατείας του χωριού, σημείο και ιστορικό και γουρλίδικο για την τοπική πασοκική κοινωνία: στο ίδιο μέρος είχε μιλήσει και ο Γιώργος Γεννηματάς όταν στηνόταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μόνο ένας κάνει περιοδείες; Οχι βέβαια. Η σημασία όμως για τους υποψήφιους προέδρους του ΠΑΣΟΚ είναι στις λεπτομέρειες και στη σωστή χαρτογράφηση στελεχών και δυνάμεων ανά περιοχή. Μια λάθος κίνηση εκεί μπορεί να αποβεί μοιραία. Αυτές τις μέρες ακούγεται στο πασοκικό παρασκήνιο, για παράδειγμα, πως όπως ο Δούκας δεν τα πήγε άσχημα ούτε στη Χαλκιδική ούτε (για τα δεδομένα της) στην Κρήτη, άσχημα δεν τα πήγε ούτε ο Παύλος Γερουλάνος στη Μακεδονία, που δεν είναι μια από τις ισχυρές περιοχές του. Και άσχημα δεν τα πηγαίνει ούτε η Αννα Διαμαντοπούλου στο ευρύτερο Ανατολικό Αιγαίο, έχοντας αρχίσει να «χτίζει» πυρήνες που πριν από λίγους μήνες ανήκαν αλλού.

79 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Εν μέσω απειλών για γενικευμένη πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή και έναν σε εξέλιξη πόλεμο στην Ουκρανία, το ΚΚΕ ήταν το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που θυμήθηκε την επέτειο από τη ρίψη των δύο ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, οι οποίες σήμαναν και το τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου: «Καμία στρατιωτική σκοπιμότητα δεν εξυπηρετούσε μια τέτοια ενέργεια, αφού η ναζιστική Γερμανία είχε ήδη συνθηκολογήσει 3 μήνες πριν» σχολίασε ο Περισσός, θυμίζοντας πως και η πυρηνική απειλή έχει επανέλθει στο προσκήνιο. Και ας μην ξεχνάμε, μόλις πριν από λίγους μήνες βγήκε στο σινεμά το «Οπενχάιμερ».΄