Μετά τον σάλο που είχε ξεσπάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τις δεκάδες σκηνές στη Natura παραλία Θαψά της Εύβοιας μια νέα «κοσμοπλημμύρα» σε αιγιοπελαγίτικη παραλία του νησιού έρχεται στη δημοσιότητα εντείνοντας τον προβληματισμό για τους περιορισμούς στις ακτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το evima.gr, ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και σκηνές ήταν η παραλία Πεταλή το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε με τουλάχιστον 80 κατασκηνωτές να έχουν στήσει τις σκηνές τους, αντίθετα με τον περιορισμό, στην ακτή.

Σκηνές

Ακόμη μια παραλία της Εύβοια «βούλιαξε» από σκηνές

53 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα

Η αιγιοπελαγίτικη παραλία Πετάλη «στην καρδιά της Εύβοιας» είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στην ανατολική μεριά αυτή του Αιγαίου ενώ βρίσκεται πίσω από το βουνό Δίρφυς.

Η παραλία είναι αρκετά πλατιά αλλά μικρή σε μήκος.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες προσέγγισης αλλά και μακρόχρονης παραμονής σε αυτήν εντούτοις δεν φαίνεται πως αποτέλεσαν εμπόδιο για την «κοσμοπλημμύρα» που σημειώθηκε στο σημείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η παραλία απέχει από την Χαλκίδα μόλις 53 χιλιόμετρα αλλά επειδή ο δρόμος είναι μεν καλός αλλά σε πολλά σημεία στενός με στροφές, για την προσέγγισή της χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, χρόνο που ως φαίνεται οι επίδοξες κατασκηνωτές στη φύση δεν έκριναν ως εμπόδιο για την μετάβαση και εγκατάστασή τους.

Πρόστιμα για το ελεύθερο κάμπινγκ

Ανάλογες εικόνες παρατηρήθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και στην παραλία Θαψά στην Εύβοια που καταλήφθηκε από εκατοντάδες σκηνές με τις εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής να θυμίζουν περισσότερο έναν άτυπο καταυλισμό παρά ένα ειδυλλιακό μέρος για ηρεμία και χαλάρωση.

Οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ενόχλησή τους για την παραλία που είναι γνωστή και ως «γαλάζια λίμνη» καθώς οι κατασκηνωτές φεύγοντας από το σημείο και επιστρέφοντας στην καθημερινότητά τους «άφησαν πίσω τους μία υγειονομική βόμβα».

Ακολούθησαν αυστηρά πρόστιμα για την καταπάτηση της παραλίας – εκ των ομορφότερων του νησιού – ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο evima.gr, πως οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί.

Ο αντιδήμαρχος Κύμης, Αργύρης Πάφρας, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον ελεγχόμενη και «υπάρχουν κάποιες μικρές παραβατικότητες οι οποίες και αυτές ελέγχονται». Ως προς το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται ο κ. Πάφρας ήταν σαφής. «Απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ, όχι το να βάζει κάποιος μια ομπρέλα για να έχει σκιά».