Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (7/8) στην περιοχή Χορδάκι, του Δήμου Αμαρίου, στο Ρέθυμνο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ έχουν εκδοθεί και δύο μηνύματα από το 112, με το δεύτερο να ζητά από τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να απομακρυνθούν προς Μάνδρες.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου», ανέφερε το μήνυμα λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα, ενώ το προηγούμενο καλούσε τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά μεταξύ των περιοχών Χωρδάκι και Αγίου Ιωάννη Ρεθύμνου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», σημείωνε.

Τα δύο μηνύματα του 112

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 140 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων, 30 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Ωστόσο, το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Η φωτιά, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ξεκίνησε από το Αμάρι και ανέβηκε προς τα πάνω στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε δύσβατη χαράδρα καθώς επίσης και σε πλαγιά όπου εκεί δρουν με μεγαλύτερη ευκολία οι πυροσβέστες.