Αποδέκτης των έντονων παραπόνων των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Ρόδου βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης που, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει στα νοσοκομεία των Δωδεκανήσων, επισκέφθηκε σήμερα το νησί και είχε σειρά συναντήσεων με τις τοπικές αρχές.

Το πρωί, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και με τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μάνο Κόνσολα, τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό και τον διοικητή του νοσοκομείου Σταύρο Τσαντή.

«Nτροπή» φώναζαν στον Αδ. Γεωργιάδη

Το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ρόδου (κεντρική φωτογραφία: dimokratiki.gr) και βρέθηκε αντιμέτωπος με τα έντονα παράπονο των εργαζομένων του νοσοκομείου για την κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η υποδοχή περιελάμβανε πανό και συνθήματα ενώ λίγο αργότερα το κλίμα έγινε εκρηκτικό με φωνές από την πλευρά των εργαζομένων για τις ελλείψεις σε προσωπικό. Πολλές φορές ακούστηκε η λέξη «ντροπή» αλλά και σωρεία παραπόνων για την υποβάθμιση των παροχών υγείας από άκρη σε άκρη του νησιού.

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Ρόδου του Αδ. Γεωργιάδη - Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους

Απευθυνόμενη στον υπουργό, η πρόεδρος του συλλόγου  εργαζομένων, Ελπίδα Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στις ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες».

Τόνισε ακόμα ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των αποδοχών τους και συνεχόμενη εκπαίδευση. «Ο μέσος εργαζόμενος σε αυτό το νοσοκομείο εργάζεται περισσότερες από 9 ώρες ημερησίως κάνοντας υπερωρίες που πληρώνεται με ψίχουλα, έχει εκατοντάδες ρεπό, οφειλόμενες άδειες προηγούμενων ετών και κατ’ επέκταση μια τεράστια ψυχική και σωματική κούραση» είπε μεταξύ άλλων.

Υποσχέσεις για προσλήψεις και ακτινοθεραπευτικό τμήμα

Ο υπουργός άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 50 νοσηλευτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υπουργός ανέφερε, ότι παντού στον τομέα της υγείας υπάρχουν προβλήματα, που στα νησιά γίνονται ακόμα πιο έντονα, λόγω της ιδιομορφίας, τόνισε όμως ότι έχουν γίνει πολλά βήματα και η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο προσωπικό, είναι παντού καλύτερη από το 2019.

Ανακοίνωσε ακόμα πως μέσα σε 2,5 με 3 χρόνια θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο κ. Γεωργιάδης προήδρευσε στη συνέχεια σε σύσκεψη που ακολούθησε στο νοσοκομείο με τους γιατρούς και το διοικητή του ιδρύματος, στην οποία παρέστη και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.