Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη δράση θρασύτατων διαρρηκτών που ρήμαξαν μια εξοχική κατοικία στο Λαύριο.

Στο βίντεο που εξασφάλισε το MEGA κάμερα ασφαλείας καταγράφει τις κινήσεις των θρασύτατων διαρρηκτών μιας εξοχικής κατοικίας στο Λαύριο.

Φορούν χειρουργική μάσκα και καπέλο για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Ελέγχουν τον χώρο και πλησιάζουν το σπίτι κρατώντας ένα φακό.

Ο εύσωμος άνδρας με το λευκό μπλουζάκι βγάζει από την τσέπη του ένα μεγάλο κατσαβίδι και καταφέρνει να ανοίξει σε δευτερόλεπτα το παράθυρο.

Ο ίδιος και ο συνεργός του εισβάλουν στο σπίτι αναζητώντας χρήματα και κοσμήματα αξίας.

Την ίδια στιγμή, στο κινητό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη χτυπάει μέσω ειδικής εφαρμογής, ειδοποίηση για ύποπτες κινήσεις στο σπίτι και βλέπει παραβιασμένο το παράθυρο με τους δράστες να κάνουν τα πάντα φύλλο και φτερό.

«Ανοίξανε το παράθυρο, ήταν κουφωτό το παράθυρο όπως το βλέπετε και το τζάμι ήταν σε τύπου ανάκληση. Κάτι έβγαλε από την τσέπη του αυτός, κάνει μια κλακ και το ανοίγει και μπαίνουνε μέσα. Σαλόνι και κουζίνα και το υπνοδωμάτιο όλα και τρία δωμάτια που είναι όλα πεταμένα κάτω», περιέγραψε το θύμα της διάρρηξης.

Μέσα σε 6 λεπτά οι δράστες κατάφεραν να ψάξουν και να αναστατώσουν όλα τα δωμάτια.

Στη συνέχεια βγαίνουν και πάλι έξω. Με μια σιδερόβεργα που βρίσκουν παρατημένη στην αυλή προσπαθούν να διαρρήξουν και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού.

Οι θρασύτατοι δράστες αφού έκαναν άνω κάτω το σπίτι στον Άγιο Κωνσταντίνο και άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους στην συνέχεια προσπάθησαν να διαρρήξουν και την αποθήκη την εξοχικής κατοικίας. Ξαφνικά όμως άκουσαν τις φωνές των ιδιοκτητών και το έβαλαν στα πόδια για να μην εντοπιστούν.

Οι ιδιοκτήτες φτάνουν στο σπίτι τους πριν τους αστυνομικούς, οι κινήσεις τους φαίνονται να είναι νευρικές.

«Την ώρα που κάνανε την δουλειά στην αποθήκη εμείς εκείνη την ώρα ήρθαμε και γι’ αυτό εξαφανιστήκανε», είπε το θύμα της διάρρηξης.

Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ.

«Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι συμπολίτες μας που αφήνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα τις κατοικίες τους λόγω των θερινών διακοπών ασφαλίζοντας καλά την συκιές τους και φυσικά χωρίς να αφήνουν αντικείμενα μεγάλης αξίας και χρήματα μέσα σε αυτές», σημείωσε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πριν από λίγες ημέρες, θύμα διάρρηξης για πέμπτη φορά, μέσα σε λίγους μήνες έπεσε μια γυναίκα από την Νέα Αρτάκη στην Εύβοια.

«Σε 6 μήνες 5 φορές. Τώρα αποθρασύνθηκαν τελείως, ξήλωσαν ερκοντίσιον πήραν και οικιακές συσκευές, τις άλλες φορές ψάχνανε προφανώς για χρήματα; Για χρυσό; Δεν ξέρω τί. Ξεφόρτωσαν τις εξάδες νερά που ήταν πάνω στο φορτηγό, για να έχουν χώρο να βάλουν πάνω τα κλοπιμαία», δήλωσε στο MEGA το κατ’ εξακολούθηση θύμα διάρρηξης.

Στο σπίτι δεν άφησαν τίποτα, παρά μόνο τα πεταμένα μπουκάλια στον κήπο του σπιτιού.