Τον θάνατο του σκηνοθέτη και επί 40 χρόνια συντρόφου της Αντώνη Αντύπα έκανε γνωστό  η σπουδαία συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου με μία ανάρτηση της που γράφει:

«Ο αγαπημένος μου Αντώνης Αντύπας, ο άνθρωπος που 40 χρόνια μου χάρισε την αγάπη του και την απόλυτη αφοσίωση δεν υπάρχει πια. Τον ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου και θα μείνει για πάντα ο πολύτιμος οδηγός μου. Αντώνη μου σ αγαπώ και θα σε βλέπω πάντα με το γέλιο στο όμορφο σου πρόσωπο».

«Σέβεται κ θαυμάζει ο ένας τον άλλο. Αυτή η σχέση που έχω με την Ελένη Καραϊνδρου είναι από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της ζωής μου» είχε πει ο Αντώνης Αντύπας πριν μερικά χρόνια σε συνέντευξη του για τη σχέση του με την μεγάλη συνθέτρια.

Δείτε μια συνέντευξή του στο Σπίρτο

Μερικές από τις σπουδαίες στιγμές της πορείας του Αντώνη Αντύπα

Το 1974, ο Αντώνης Αντύπας και ο Χρήστος Πολίτης ιδρύουν το Απλό Θέατρο. Βρίσκει στέγη το 1982 σε ένα γκαράζ που μετατρέπεται σε θέατρο.

Ανεβαίνει το έργο «Τα γούστα του κυρίου Σλόαν» του Τζο Ορτόν. Το 1990 αρχίζει μια νέα πορεία με τη δημιουργία του Καλλιτεχνικού Οργανισμού «Φάσμα» – Απλό Θέατρο. Έχουν ανέβει περισσότερες από 40 παραγωγές έως σήμερα – περίπου 25 σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα

Σε πολλές παραστάσεις έχουν πρωταγωνιστήσει οι Δημήτρης Καταλειφός, Γιάννης Φέρτης, Ράνια Οικονομίδου, Μάνια Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Έχουν σκηνοθετήσει οι Ρούλα Πατεράκη, Νικαίτη Κοντούρη, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Έφη Θεοδώρου, Πάνος Παπαδόπουλος. Ήταν από τα πρώτα θέατρα που προσκάλεσαν τους συγγραφείς των έργων στην Ελλάδα.

Σύστησε στο ελληνικό κοινό επτά άπαιχτους συγγραφείς, ανάμεσά τους τον Χάρολντ Πίντερ και τον Μπράιαν Φρίελ.

*Αρχική Φωτό: Eleni Karaindrou / Facebook