Οι ΗΠΑ έκαναν… πάρτι απέναντι στη Βραζιλία (122-87) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Εκεί όπου είχαν βρεθεί νωρίτερα οι Γερμανία, Σερβία και Γαλλία, με το παζλ των ημιτελικών να συμπληρώνεται και να γνωρίζουμε πλέον τις ομάδες που θα παλέψουν για τα τρία μετάλλια.

Η Γερμανία στο πρώτο χρονικά προημιτελικό νίκησε την Ελλάδα με 76-63. Λίγο αργότερα η Σερβία πήρε το ντέρμπι με την Αυστραλία (95-90 παρ., 82-82 κ.δ) και πέρασε στους «4». Στο απογευματινό ματς η Γαλλία πραγματοποιώντας το καλύτερο παιχνίδι της στη διοργάνωση επικράτησε του Καναδά με 82-73 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Όπως προέκυψε μετά τα σημερινά αποτελέσματα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη διοργανώτρια Γαλλία και η Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς τις ΗΠΑ των σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Γερμανία – Γαλλία
  • Σερβία – ΗΠΑ

Τα ημιτελικά θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ο τελικός με τον μικρό τελικό το Σάββατο 10 Αυγούστου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλα τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.