Η Ελίνα Τζένγκο παρουσιάστηκε αισιόδοξη, καθώς όπως δήλωσε βλέπει τον εαυτό της στα μετάλλια του τελικού του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Λίγο μετά τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου (10/08, 20:30), η Ελληνίδα αθλήτρια στάθηκε στο φετινό της ατομικό ρεκόρ, ενώ μίλησε και για το θέμα που αντιμετωπίζει με το άγχος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο:

Για τον σημερινό της αγώνα: «Ήξερα ότι μπορούσα να κάνω μία τέτοια επίδοση. Είμαι χαρούμενη που στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι σε τελικό. Σε αυτό το γήπεδο σε πιάνει ανατριχίλα. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική και σε βοηθάει για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός ότι ο προπονητής της έκλαψε μετά την πρόκριση: «Ο κόουτς πιστεύει πολύ σε εμένα και τον στενοχωρεί που λόγω του άγχους μου καταστρέφω τον εαυτό μου».

Για το εάν μπορεί να πάρει μετάλλιο στον μεγάλο τελικό: «Με πείσμωσε πολύ η 6η θέση στη Ρώμη. Αν παραμείνω όπως είμαι σήμερα βλέπω τον εαυτό μου στα μετάλλια. Είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη, αλλά πρέπει να το δουλέψω ψυχολογικά».

Για το τι θέλει να πει στους Έλληνες που τη βλέπουν: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ όλους. Μας δίνετε πολλή ενέργεια».

Για το εάν έχει προλάβει να δει τα μετάλλια των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών: «Δεν έχω δει όλα τα μετάλλια δυστυχώς, μακάρι να με αξιώσει ο Θεός και να πάρω ένα μετάλλιο».