Ο τελικός του επί κοντώ, ένας από τους πιο συναρπαστικούς όλων των εποχών που έκλεισε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ από τον Μόντο Ντουπλάντις στα 6.25μ. έχει ολοκληρωθεί. Οι αθλητές είναι στη συνέντευξη Τύπου και ο σουηδός σούπερ σταρ χαμογελάει, σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ για το τι σημαίνει για τον ίδιο η φιλία με τον Εμμανουήλ Καραλή.

«Είναι φανταστικό να είσαι σε τέτοιο επίπεδο μαζί με τον Μανόλο, γιατί ήταν το πιο σημαντικό κομμάτι μου όταν ήμασταν παιδιά, εκεί στα 15 με 16. Πιέζαμε ο ένας τον άλλο πολύ σκληρά, ήταν ο καλύτερός μου ‘εχθρός’ πολλές φορές. Αυτό με βοήθησε και με πίεσε για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα και του χρωστάω πολλά για το τι έχω κάνει στην καριέρα μου. Γενικά, αυτοί οι δύο τύποι (εννοώντας και τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς που καθόταν δεξιά του) με έκαναν να φτάσω εδώ και να κάνω αυτά τα πράγματα και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό».

Να το μοιραστούν

Νωρίτερα ο Εμμανουήλ Καραλής είχε απαντήσει σε ερωτήσεις στα «ΝΕΑ» για τον φίλο του Μόντο Ντουπλάντις και για το αν έχει σκεφτεί – εάν μείνουν κάποια στιγμή οι δυο τους σε έναν μεγάλο αγώνα – να του προτείνει να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο. «Δεν είναι κακή ιδέα, μπορεί να το κάνει εάν του το πω, γιατί όχι. Μακάρι να το μοιραστούμε στην επόμενη Ολυμπιάδα έχοντας κάνει 6.10 και οι δύο. Είναι φίλος μου και έχουμε μοιραστεί πολλά».

Για το αν του είπε να κάνει και παγκόσμιο ρεκόρ έχοντας «κλειδώσει» το μετάλλιό του ώστε να μείνει στην ιστορία ο αγώνας: «Δεν χρειαζόταν να του το πω, ήμουν σίγουρος για το ρεκόρ. Τον ξέρω από 15 ετών, εδώ με περίμενε η οικογένειά του για να με συγχαρεί και πιστεύουν και αυτοί σε μένα ότι θα κάνω σπουδαία πράγματα. Μάλιστα πριν απ’ τον αγώνα ο Μόντο μού είχε στείλει μήνυμα που έγραφε: Ραντεβού στο βάθρο».

Η παρουσία του Πετρούνια

Για τον Λευτέρη Πετρούνια που άλλαξε τα εισιτήριά του για να τον δει: «Ο Λευτέρης είναι φίλος μου, ένας άνθρωπος που τον σέβομαι ως αθλητή και άνθρωπο και να βλέπεις να έρχεται ένας θρύλος να δει τον αγώνα σου και να σε αγκαλιάζει, τι να πω. Απίστευτος αθλητής, θα πάρει και άλλο μετάλλιο στο Λος Αντζελες, θα πάρω και εγώ άλλο» λέει στα «ΝΕΑ» ο πρωταθλητής μας που φυσικά είχε μιλήσει και για τα δύσκολα χρόνια του στην κάμερα της ΕΡΤ και αργότερα στη μεικτή ζώνη: «Μπορώ να πω ότι όλα αυτά με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι τώρα. Δυνατό, με αυτοπεποίθηση, ένας τρίτος ολυμπιονίκης. Δεν είμαι ειδικός, ξεπερνάω στιγμές, θα έχω κι άλλες καλές και κακές. Είμαι 24. Και φυσικά η στήριξη της οικογένειάς μου που δεν με άφησε να βυθιστώ. Ομως το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω σε μένα γιατί έχω περάσει πολύ δύσκολα και πλέον έχω πάλι αποκτήσει αυτοπεποίθηση», έδωσε το έναυσμα ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού που πρόσθεσε ότι όλοι οι αθλητές που διακρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελούν πρότυπα για νέα παιδιά προκειμένου να τα φέρουν κοντά στον αθλητισμό και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος.

«Να το πιστεύουν»

«Αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά, είναι να πιστεύουν στα όνειρά τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολος αυτός ο κόσμος, αλλά με επιμονή και με υπομονή, με πίστη στον εαυτό σου, θα κάνεις πράγματα». Την απονομή έκανε ο μεγάλος Σεργκέι Μπούμπκα, ο οποίος τους είχε κάνει μια ακόμα πριν από χρόνια σε Παγκόσμιο εφήβων και χθες έπλεξε το εγκώμιό τους λέγοντας ότι αξίζουν πέρα για πέρα αυτή την επιτυχία.