Τμήμα ξενοδοχείου κατέρρευσε στη Γερμανία κοντά στις όχθες του ποταμού Μοζέλα, στο Κρόεβ, με αποτέλεσμα πολλοί να εγκλωβιστούν και ένας να χάσει τη ζωή του, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Οι προσπάθειες διάσωσης έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά περίπλοκες, σύμφωνα με τις Αρχές. Το τοπικό μέσο ενημέρωσης SWR μετέδωσε ότι οι υπηρεσίες άμεσης δράσης δεν έχουν καταφέρει να εισέλθουν στο κτίριο εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενδέχεται να είναι παγιδευμένοι μέχρι εννέα άνθρωποι. To Associated Press κάνει λόγο για οκτώ εγκλωβισμένους και έναν νεκρό.

Η περιφέρεια του Μοζέλα προσελκύει τους τουρίστες για τις γραφικές κωμοπόλεις και τους αμπελώνες της στις απότομες όχθες του ποταμού.

Πέντε κατάφεραν να βγουν σώοι

Όπως αναφέρει το AP, δεκατέσσερα άτομα βρίσκονταν στο ξενοδοχείο στο Κρόεβ, μια μικρή πόλη στον ποταμό Μόζελ, όταν ο ένας όροφος του κτιρίου κατέρρευσε περίπου στις 11 το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, πέντε άτομα κατάφεραν να βγουν από το κτίριο σώοι και αβλαβείς, αλλά άλλοι εννέα παγιδεύτηκαν.

Μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι διασώστες είχαν διαπιστώσει ότι ένα άτομο ήταν νεκρό, αλλά δεν είχαν ακόμη καταφέρει να ανασύρουν τη σορό. Βρίσκονταν σε επαφή με κάποια από τους ανθρώπους μέσα στο κτίριο, ορισμένοι από τους οποίους ήταν σοβαρά τραυματισμένοι.

Αμέσως μετά την κατάρρευση, οι Αρχές απομάκρυναν 31 άτομα από την γύρω περιοχή.

Για τα αίτια της κατάρρευσης δεν έχει υπάρξει ακόμα ενημέρωση.