To βράδυ του τελικού για τον Μίλτο Τεντόγλου ήταν σαν ένα από τα πολλά βράδια της ζωής του.

Οι πανηγυρισμοί για το χρυσό μετάλλιο θα καθυστερήσουν λίγο, καθώς ο τρομερός άλτης ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος και δεν είχε διάθεση για πολλά.

Στο Ολυμπιακό Χωριό του έγινε υποδοχή με τα μέλη της Team Hellas του στίβου να δίνουν δυναμικό παρών, αλλά επειδή δεν είχε το μετάλλιο μαζί του, η υποδοχή ήταν… μικρής κλίμακας!

Ο ρίπτης και συναθλητής του Μιχάλης Αναστασάκης φορούσε μία μπλούζα με το πρόσωπο του, ενώ ο συγκάτοικος του Εμμανουήλ Καραλής του έδειχνε το χάλκινο μετάλλιο που πριν από λίγες ώρες είχε πάρει. Και φυσικά ο Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής του, τον αγκάλιαζε ξανά και ξανά. Δεν συμβαίνει… συχνά ο αθλητής σου να σου φέρνει δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια.

Ο Μίλτος κάθισε για λίγο με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, μίλησε για τον αγώνα του και τις ιδιομορφίες που είχε και τον εμπόδισαν να φτάσει πιο ψηλά και μετά αποχώρησε. Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι τους είπε ότι υποβλήθηκε σε έλεγχο ντόπινγκ, τόσο με ούρα, όσο και με αίμα, μία πρακτική που δεν είναι συνηθισμένη καθώς οι περισσότεροι αθλητές υποβάλλονται μόνο σε τεστ ούρων.

Παρά την υπερένταση ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης, παρά την υπερένταση, κατάφερε να κοιμηθεί, καθώς η κούραση πραγματικά τον είχε καταβάλει.

Οι πρωϊνές ώρες ήταν αφιερωμένες στην οικογένεια του που σύσσωμη βρέθηκε στο Παρίσι για να σταθεί στο πλευρό του και να πανηγυρίσει το χρυσό μετάλλιο. Ο πατέρας του Γιώργος, η μαμά του Ιωάννα και η αδελφή του Κατερίνα. Και δεν ήταν μόνο αυτοί, αλλά και ο παππούς του Μιλτιάδης, που πήρε το όνομα του και η γιαγιά του Σοφία.

Αφού τον χάρηκαν, το μεγάλο αστέρι του ελληνικού αθλητισμού πήρε το δρόμο για το Σταντ ντε Φρανς και την απονομή του χρυσού μεταλλίου. Χωρίς υπερβολές, άλλωστε ο Μίλτος είναι, ήταν χαρούμενος επάνω στο βάθρο, με την απονομή να γίνεται από Ελληνα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πάντως ο Μίλτος κοιτούσε και ξανακοιτούσε το μετάλλιο, για να καταλήξει τελικά ότι αυτό από το Τόκιο ήταν καλύτερο. Ισως επειδή ήταν το πρώτο…

Κι αφού τελείωσε, πήγε στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακολουθήσει τον τελικό της Κατερίνας. Οσο για το γλέντι του χρυσού μεταλλίου, μπορεί να περιμένει. Όπως έλεγε, «πρέπει να μιλήσω με τον Μανόλο για να δούμε τι θα κάνουμε…». Ολοι ξέρουν ότι είναι συγκάτοικοι και αυτοκόλλητοι. Μαζί λοιπόν και στο γλέντι!