Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση θανάτου του 48χρονου στην Ηλεία, ο οποίος έχασε τη ζωή του ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο του Πύργου, αφού είχε δεχτεί τσίμπημα αράχνης.

Η απάντηση θα δοθεί από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένονται σε τουλάχιστον 20 ημέρες. Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες, από το πόρισμα της νεκροψίας νεκροτομής συνοψίζουν ότι o θάνατος του προήλθε από έναν τύπο γάγγραινας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Μόλις οι ιατροδικαστές πάρουν τα χέρια τους τα αποτελέσματα της έρευνας θα εξακριβωθεί το εάν ο θάνατος προήλθε όντως από τσίμπημα αράχνης ή από άλλα αίτια.

Την Κυριακή το μεσημέρι ο άτυχος άνδρας ένιωσε έναν ερεθισμό ψηλά στον μηρό ύστερα από βόλτα σε παραλία, σταδιακά οι ενοχλήσεις γίνονταν πιο έντονες και την Τρίτη το πρωί πήγε σε ορθοπεδικό, ο οποίος διαπίστωσε φλεγμονή και τον έστειλε στο νοσοκομείο.

Τι έδειξαν τα δείγματα

«Από επικοινωνία με τα κέντρα δηλητηριάσεων και άλλους επιστήμονες σε άλλα νοσοκομεία πήγε το μυαλό τους σε τσίμπημα. Λαμβάνοντας υπόψιν την κλινική εικόνα λοιπόν και την εξέλιξη της υγείας του κατέληξαν ότι μάλλον δεν είναι φίδι, είναι κάποια αράχνη. Δεν υπάρχει εργαστηριακό δείγμα που να είδαν δηλητήριο ή κάτι άλλο ακόμα», ανέφερε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης προσθέτοντας ότι ο άτυχος άνδρας ήρθε στο νοσοκομείο μεσημεριανές ώρες, του χορηγήθηκαν κάποια αναλγητικά για τη φλεγμονή αγωγή κι έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

«Επέμενε να φύγει ο άνθρωπος για να συνεχίσει τις διακοπές του, αλλά οι γιατροί είχαν ανησυχήσει πλέον και του έκαναν εισαγωγή. Τα ξημερώματα της Τετάρτης η κατάσταση μέσα σε μία δύο ώρες άλλαξε επιδεινώθηκε δραματικά. Τρομερή εικόνα μέσα σε δύο ώρες και το πρωί πια είχε αρχίσει να καταρρέει ο ασθενής, διασωληνώθηκε και μπήκε στη ΜΕΘ», πρόσθεσε.