Ο Λούκα Βιλντόζα ήταν μία εκ των κινήσεων που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός φέτος, με τους «ερυθρόλευκους» να ενισχύονται αποφασιστικά εν όψει της νέας χρονιάς.

Ο Αργεντινός γκαρντ σε δηλώσεις του στο Eurohoops αποκάλυψε τον λόγο που επέλεξε τους Πειραιώτες ως την επόμενη ομάδα της καριέρας του και αυτός είναι ότι η ελληνική ομάδα στοχεύει στην κατάκτηση της Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιλντόζα στο «Eurohoops»:

Για τον λόγο που υπέγραψε στον Ολυμπιακό: «Δεν ήταν δύσκολο να επιλέξω τον Ολυμπιακό. Είναι μία ομάδα που κάθε χρόνο έχει στόχο την κατάκτηση της Euroleague. Δε γινόταν να αντισταθώ. Οπότε δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. Έβαλα την υπογραφή μου για αυτόν τον λόγο και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την απόφαση. Ανυπομονώ να παίξω».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Θεωρώ πως είναι πολύ καλός προπονητής. Δεν έχουμε βρεθεί ακόμα μαζί στο γήπεδο παρά μόνο ως αντίπαλοι. Αν κρίνω από όσα λέει ο κόσμος, είναι πολύ καλός άνθρωπος».

Τη σεζόν 2023/24, στην οποία αγωνίστηκε φορώντας τα χρώματα του Παναθηναϊκού, ο Λούκα Βιλντόζα είχε μέσο όρο 5.7 πόντους (42% στο δίποντο, 37% στο τρίποντο, 76% στις βολές), 1.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ και 4.5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.