Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ένας Κρητικός έλαβε κλήση από το ΑΤ Μυκόνου για παράνομη στάθμευση τη στιγμή που δεν έχει βρεθεί ποτέ στο νησί των ανέμων με το αυτοκίνητό του.

Όπως είπε ο ίδιος ο Μηνάς Τσαγκαράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έλαβε την κλήση την Πέμπτη και «πάγωσε». «Το θέμα είναι ότι ποτέ μου δεν έχω πάει στη Μύκονο με το αυτοκίνητο και εννοείται ότι έχω κινηθεί νομικά μέσω του δικηγόρου μου, ενώ έχω απευθυνθεί στον δήμο με επιστολή διαμαρτυρίας καθώς και στην ίδια την Τροχαία» σημείωσε.

Ο κ. Τσαγκαράκης έχει ήδη επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς, όπως είπε, που τον ενημέρωσαν ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας, όπως και έκανε. Όσο για το τι μπορεί να συνέβη, το μόνο που του είπαν είναι ότι «μέχρι τέλος Αυγούστου θα του απαντήσουν».

Μπαλάσκας: «Είναι πολύ συχνό φαινόμενο»

«Αυτό είναι πολύ συχνό φαινόμενο» ήταν η αντίδραση του Σταύρου Μπαλάσκα στην ερώτηση περί του τι μπορεί να συνέβη.

«Βεβαίως γίνονται ανθρώπινα λάθη όταν είναι δυσδιάκριτες ή λερωμένες οι πινακίδες, αλλά υπάρχει και κάποια παραβατικότητα από μερικούς που παραποιούν πινακίδες» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει δόλος από το όργανο.

Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, υπάρχει σύστημα στις παραβάσεις του ΚΟΚ και ο πολίτης μπορεί να υποβάλει ένσταση με τα παράπονά του, ώστε να κριθεί η υπόθεση από τους αρμοδίους. «Τις περισσότερες φορές μάλιστα ακυρώνεται η κλήση».