Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κατέκτησε την 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, νικώντας την Ισπανία με 15-13.

Ο Θοδωρής Βλάχος έκανε έναν μικρό απολογισμό της τετραετίας και είπε ότι η ομάδα του είχε έναν πολύ επιτυχημένο Ολυμπιακό κύκλο και ανέφερε ότι όταν σκέφτεται τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, θα φέρνει στο μυαλό του τη φάση που κόστισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θοδωρή Βλάχου:

«Οι τελευταίες τρεις – τέσσερις ημέρες ήταν δύσκολες και για τις δύο ομάδες. Απορώ πώς αυτά τα παιδιά, τα δικά μου, έχουν βρει το σθένος να κερδίσουν δύο παιχνίδια και μπράβο τους. Εγώ που είμαι συνέχεια μαζί τους, πράγματι περίμενα κάτι διαφορετικό. Δεν μας ικανοποιεί η 5η θέση, είχαμε έρθει με μεγαλύτερους στόχους εδώ. Κάθε φορά που θα έρχονται στο μυαλό μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, θα έρχεται πρώτη φάση αυτή που μας οδήγησε στον αποκλεισμό. Αυτή θα είναι η πρώτη εικόνα που θα βγαίνει.

Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να προσπεράσεις τη σκέψη σου και ό,τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου. Θα προχωρήσει αυτή η ομάδα, δεν μπορεί να τη φρενάρει τίποτα. Κλείνουμε έναν πολύ επιτυχημένο Ολυμπιακό κύκλο. Αυτή η ομάδα ανέβηκε τρεις φορές στο βάθρο. Φέτος δεν καταφέραμε κάτι, αλλά πλέον εμείς οι ίδιοι μιλάμε μόνο για μετάλλιο και ο κόσμος θέλει μόνο το χρυσό. Αυτό είναι πρόοδος και εξέλιξη του αθλήματος. Είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που έχει συμβεί. Πορευόμαστε έτσι και θα πορευτούμε έτσι.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους αθλητές μου που είχαν μεγάλες στιγμές, μεγάλες εναλλαγές συναισθημάτων. Από μεγάλη νίκη επί της Ιταλίας σε αποκλεισμό με αυτόν τον τρόπο. Αυτή είναι η ομορφιά των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα μεγάλο τουρνουά. Ποτέ δεν παίρνεις αυτό που ονειρεύεσαι και αυτό που θέλεις. Δεν ξέρω αν πήραμε αυτό που αξίζαμε.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, γιατί πρώτη φορά φέτος, η ομοσπονδία, η διοίκηση της ΚΟΕ μου έδωσε τη δυνατότητα να έχω εξαίρετους και πολλούς συνεργάτες, ‘ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να στηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για τα τρία τελευταία χρόνια μας έχει δώσει τα πάντα. Και σε υλικό και σε στήριξη.

Πρώτη φορά φέτος επιτέλους κάναμε προπονήσεις και τον χειμώνα στο ΟΑΚΑ. Έγιναν βήματα μπροστά, όλοι μαζί. Η ομάδα δεν είναι μόνο οι αθλητές και οι προπονητές, αλλά όλο το οικοδόμημα που λέγεται κολυμβητική ομοσπονδία. Η συνέχεια είναι λαμπρή, πολλά παιδιά από αυτά είναι σε καλή ηλικία, μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα, έχουν αγωνιστικό εγωισμό. Ο καθένας θα κάνει την αυτοκριτική του, θα διορθώσουμε κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά και θα επανέρθουμε πιο δυνατοί».