Από το Γραμματικό μέχρι την Καλλιτεχνούπολη υπάρχουν παντού φωτιές, σύμφωνα με πληροφορίες της πυροσβεστικής και η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη για χιλιάδες κατοίκους.

Ένα από τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι και η προστασία των ζώων συντροφιάς, αναφέρει ο ειδικός Γραμματέας προστασίας ζώων συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών, Νικόλαος Χρυσάκης, μιλώντας στο MEGA.

Υπάρχουν μεταφορές δεκάδων ζώων που τους παρέχεται ιατρική φροντίδα

«Είναι δύσκολη μέρα για όλους, ειδικά για τα ζώα, η ειδική γραμματεία για την προστασία των ζώων συμμετέχει από την 1η στιγμή με εθελοντές από το Save your hood, το συντονιστικό κέντρων, φορέων και πολιτών, για την αποτελεσματική διαχείριση των πυρόπληκτων ζώων, έχουν συσταθεί χώροι προσωρινής φιλοξενίας, αυτοί βρίσκονται στο δημαρχείο και στο γήπεδο μπάσκετ του Γραμματικού. Επίσης στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνοιξής όπως και στο ΠΑΛΕ του Γαλατσίου με τον οργανισμό Dogs Voice», είπε αρχικά.

«Στην ειδική γραμματεία λειτουργούν δύο γραμμές για την εξυπηρέτηση των πολιτών (2131361085 – 2131361033 οι δύο γραμμές). Υπάρχουν μεταφορές δεκάδων ζώων που τους παρέχεται ιατρική φροντίδα και παραλαμβάνονται από τους κηδεμόνες τους. Έκκληση στους ιδιοκτήτες να μην αφήνουν τα ζώα τους», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσάκης.

Σήμερα αναμένεται ο μεγαλύτερος όγκος

Η κ. Έλενα Δέδε από το Dogs Voice μίλησε στο MEGA για τα πυρόπληκτα ζώα. «Είμαστε σταθμός υποδοχής πυρόπληκτων ζώων στα Ολυμπιακά ακίνητα Γαλατσίου σε συνεργασία με την ειδική γραμματεία προστασίας ζώων συντροφιάς υποδεχόμαστε ζώα που έχουν πληγεί.

Θα φιλοξενηθούν σε μας, θα λάβουν ιατρική περίθαλψη και μετά θα επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τους ή θα δοθούν σε κάποια αναδοχή οικογένεια. Έχουμε ήδη 34 ζωάκια καταγεγραμμένε στον σταθμό και αναμένεται μεγαλύτερος όγκος», τόνισε.