Η φωτιά στην Αττική παρουσιάζει επιδείνωση ιδίως στο νοτιοανατολικό μέτωπο καθώς. Μήνυμα του 112 καλεί τους κατοίκους στη Νέα Πεντέλη να εκκενώσουν προς Χαλάνδρι καθώς η φωτιά έχει συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εστίες.

Το μήνυμα του 112

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι επτά μποφόρ και δεν αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά μέχρι τις 9 το βράδυ.

Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους του Ερυθρού στη Νέα Μάκρη προς Ραφήνα και στο Σουφάνι Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη

Την πυροσβεστική ανησυχεί ιδιαίτερα το νοτιοανατολικό μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει ωστόσο παντού από το Γραμματικό μέχρι την Καλλιτεχνούπολη.

Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς αλλά οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και το κλίμα που δημιουργεί η ίδια η φωτιά δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης που σίγουρα θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα εκκένωσης στους κατοίκους του Ερυθρού στη Νέα Μάκρη προς Ραφήνα και στο Σουφάνι Μαραθώνα προς Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν καεί σπίτια στο Σουφάνι, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Διώνη όπου η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

Οι προσπάθειες στο Γραμματικό είναι να περιοριστεί η φωτιά και να μην εξαπλωθεί στο κομμάτι δασικής έκτασης που βρίσκεται δίπλα στο χωριό γιατί τότε θα κινδυνεύσουν σπίτια και επίσης θα υπάρξει ο κίνδυνος μετά η φωτιά να εξαπλωθεί προς Μαραθώνα.

Ανάλογες προσπάθειες γίνονται και στο νοτιοανατολικό μέτωπο αλλά η κατάσταση κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολη.