Τεράστια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που μαίνεται στην Αττική. Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει το μέτωπο στην Πεντέλη, όπου σχολικό συγκρότημα, στη συμβολή της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδού Ραιδεστού, παραδόθηκε λίγο νωρίτερα στις φλόγες.

Λαμαρίνες πετάγονται μακριά

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με την κάμερα του in να καταγράφει εκρήξεις κοντά στο Δασαρχείο Πεντέλης. Η γη τρέμει και λαμαρίνες πετάγονται σε απόσταση 500 μέτρων.

Πρόκειται για επιχείρηση ξυλείας όπου επιχειρούσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από φιάλες υγραερίου από το εν λόγω κατάστημα αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να υποχωρήσουν καθώς οι φλόγες θέριευσαν και οι εκρήξεις απείλησαν τη σωματική τους ακεραιότητα.

Νωρίτερα, η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα το Δασαρχείο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες.

Τη Δευτέρα η φωτιά πέρασε στον αστικό ιστό καίγοντας σπίτια στην Πεντέλη και στα Βριλήσσια. Η φωτιά συνεχίζει μέχρι τώρα να καίει ανεξέλεγκτα με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη να έχει περάσει εδώ και ώρα τη λεωφόρο Πεντέλης. Σε απόγνωση βρίσκονται και κτηνοτρόφοι και γεωργοί καθώς είδαν τα ζώα και τα χωράφια τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.