Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην αστυνομικός που είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκιη, υπόθεση που είχε διερευνηθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών στο πλαίσιο συμμορίας και υποστήριξε ότι είναι τοξικομανής.

Αλλά δεν έπεισε κι έτσι, μετά την απολογία του στον ανακριτή Πολυγύρου, ο πρώην αστυνομικός αποφασίστηκε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έναντι καταβολής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ αφέθηκε ο υπαρχιπυροσβέστης που είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Μαζί τους απολογήθηκε και ένας από τους συλληφθέντες ιδιώτες, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ένας ήταν ο «προμηθευτής», ο άλλος έψαχνε «πελάτες»

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία ο υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός έδρασαν από κοινού -τουλάχιστον πριν από ένα μήνα- με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Ο αστυνομικός προμήθευε με κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη τον υπαρχιπυροσβέστη, ο οποίος έψαχνε και παρέδιδε τις ναρκωτικές ουσίες στους υποψήφιους «πελάτες», λαμβάνοντας από αυτούς χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 50 έως 500 ευρώ.

Μάλιστα, για να μην γίνεται αντιληπτή η δράση του φρόντιζε να χρησιμοποιεί κωδικοποιημένες συμβολικές λέξεις για τις ναρκωτικές ουσίες, όπως «παντελόνι» ή «πράγμα».

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη (07 /08/2024), ο υπαρχιπυροσβέστης και ο πρώην αστυνομικός εντοπίσθηκαν έξω από παραλιακό κατάστημα στη Χαλκιδική όπου και συνελήφθησαν.