Τι κι αν έφυγαν από το Παρίσι χωρίς να κρέμεται από τον λαιμό τους κάποιο μετάλλιο ; Η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου, το ελληνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μόνο περήφανες πρέπει να είναι με την εμφάνισή τους. Οι δύο αθλήτριες κατέλαβαν την 6η θέση, που ήταν και η καλύτερη κατάταξη που έχει πάρει η ελληνική καλλιτεχνική κολύμβηση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα για την Ευαγγελία Πλατανιώτη ήρθε το βράδυ της Κυριακής, όταν μαζί με τον Εμμανουήλ Καραλή, αποτέλεσαν τους σημαιοφόρους της Ελλάδας στην τελετή λήξης των Αγώνων.

Η 30χρονη ελληνίδα αθλήτρια, «ανέβασε» στον λογαριασμό της στο Instagram μερικές φωτογραφίες από την είσοδό της στο Σταντ ντε Φρανς, γράφοντας απλά μια λέξη στα αγγλικά: «Ευγνώμων».

Η Πλατανιώτη από τη στιγμή που έμαθε ότι θα είναι η μια από τους δύο σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής, δεν είχε κρύψει τη συγκίνησή της. «Όταν μου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος την απόφαση να είμαι Σημαιοφόρος έβαλα τα κλάματα. Συγκινήθηκα πάρα πολύ γιατί ήταν ένα από τα όνειρα μου. Στο Παρίσι ήθελα ένα μετάλλιο με τη Σοφία και ευχόμουν κάποια στιγμή να μεταφέρω την ελληνική σημαία. Είμαι πραγματικά χαρούμενη» είχε δηλώσει.